Finances fa saltar Ramon López de la direcció de l’AFA

La decisió s’ha pres en una reunió amb el ministre Eric Jover, i de Raül González, president del consell de l’administració de l’organisme i s’aplicarà el contracte signat el 2017, que preveu una important indemnització

Ramón López, fins ara director de l'AFA. ARXIU / SFGA

Ramón López deixarà de ser el director de l’Autoritat Financera Andorrana (AFA), l’antic INAF. Així ho ha acordat durant una reunió amb el ministre de Finances, Eric Jover, i el president del consell d’administració de l’organisme, Raül González. Segons les fonts consultades, en la sortida de López s’aplicarà el que diu el seu contracte, que fixa una indemnització important si es resolia abans del 2023. A partir d’ara, hi haurà un director interí fins que Govern acordi el nomenament d’un de nou.

L’executiu ha fet oficial el relleu a la direcció de l’AFA. López ocupava el càrrec des de gener del 2017, quan va ser nomenat pel Govern que liderava Toni Martí. Va arribar per suplir l’anterior directora general, Maria Cosan, que havia renunciat al càrrec per motius personals i familiars.

López ocupava el càrrec des de gener del 2017 i cobrava una remuneració sensiblement superior a la de Maria Cosan, la seva antecesora

Abans d’arribar a l’ens financer, López havia treballat al Banc D’Espanya i a Deloitte, dins del departament de Consultoria de Gestió de Riscos Bancaris. Al llarg d’aquests tres anys i mig ha hagut d’afrontar reptes claus com l’adaptació del sector bancari a les noves normatives de control i solvència, així com la crisi i intervenció d’Assegurances Generals.

El contracte que tenia amb l’AFA arribava fins al 2023 i suposava una remuneració anual mínima de 198.000 euros bruts ampliables en 50.000 euros més en funció d’una sèrie de variables. És a dir, un 30% superior al que percebia la seva antecessora. Queda clar que aquesta relació no es complirà i que el Govern no estava satisfet amb la tasca de López.

Tot i que el comunicat de l’executiu parla oficialment d’un acord, fonts consultades indiquen que el que s’ha fet és complir el que deia el contracte signat el 2017, que tenia una clàusula en cas de resolució anticipada. I aquesta podria ser d’una quantitat força elevada. La recerca d'un substitut fa dies que ja hauria començat, amb la voluntat que torni a ser un professional del país. Segons algunes fonts, tot i que no serà ell, un dels homes que està treballant en aquesta recerca és l'ex ministre de Finances, Jordi Cinca, actualment al capdavant del Fons de Reserva de Jubilació.

Etiquetes: