Desgavell en el control financer del Fòrum Nacional de la Joventut

El Tribunal de Comptes en l’informe fiscalitzador de l’exercici 2022 exposa que no s’està fent un “seguiment ajustat del pressupost”, així com reitera l’existència d’un compte corrent amb un saldo de 62.000 euros, les firmes autoritzades del qual “no corresponen als responsables”

Una assemblea del Fòrum Nacional de la Joventut. Altaveu

El Tribunal de Comptes torna a tocar el crostó i de valent al Fòrum Nacional de la Joventut (FNJA) pel desgavell en el control pressupostari de l’entitat. En l’informe fiscalitzador del 2022 remarca que “no efectua un seguiment ajustat atès que al llarg de l’exercici no s’enregistren les diferents fases de l’execució dels ingressos i despeses”. Una vegada més, insisteix que l’entitat és titular d’un compte bancar amb gairebé 62.000 euros, les firmes autoritzades del qual “no corresponen als responsables”.

L’organisme fiscalitzador continua sense treure l’entrellat d’aquest compte corrent que al tancament de l’exercici 2022 tenia un saldo de lliure disposició de 61.823 euros. Alerta que les firmes autoritzades no corresponen a les dels responsables de l’entitat. En aquest sentit, exposa que “el compte no hi figura en els comptes retuts ni es té constància dels moviments, que en el seu cas s’hagin pogut produir a través d’ell”.

En l’informe s’exposa que el compte fou emprat per anteriors responsables del FNJA, “els quals van generar incidències i irregularitats que foren informades pel Tribunal anteriorment”.

D’altra banda, posa el crit al cel perquè “no efectua un seguiment pressupostari ajustat atès que al llarg de l’exercici no s’enregistren les diferents fases de l’execució dels pressupostos d’ingressos i despeses, sinó que la liquidació pressupostària s’ha preparat a partir d’informació enregistrada en la comptabilitat financera”. Afegeix que “això suposa que l’estat d’execució del pressupost retut no reflexa la totalitat d’informació establerta en la normativa vigent”.

Finalment, també ha detectat que, com a mínim, “en una ocasió el Fòrum Nacional de la Joventut, ha efectuat un reintegrament en efectiu de 320 euros; a més s’han observat efectes domiciliats i pagaments realitzats amb targeta de dèbit. Aquestes operacions no estan recolzades documentalment amb cap document que justifiqui la necessitat de la despesa, ni tampoc consten manuals de procediments que expliquin els procediments i mitjans d’autorització previs al pagament, així com els requeriments de la fiscalització posterior”.

Des de l’entitat no s’ha presentat cap al·legació a les observacions que ha fet el Tribunal de Comptes.