La formació defensa bàsicament quatre de les esmenes presentades. Una d’elles és la que fa referència a impulsar “una xarxa multimodal de transports eficients”, tal com duien al programa electoral. Per fer-ho, s’inspiren en el model suís i demanen que s’implementi una ecotaxa a l’entrada del país. Amb aquesta es preveu recaptar un mínim de 15 milions anuals.
També demanen incrementar en 1,1 milions la dotació del pla de pensions dels funcionaris i assegurar que es culminar la desviació de Sant Julià
La idea és que a cada cotxe estranger que entri al Principat, es cobrin 10 euros. Aquesta taxa “permetria l’autofinançament d’un projecte de transport públic eficaç, modern i sostenible, amb pàrquings gratuïts que reduiria les cues i les emissions de diòxid de carboni”.
La formació que lidera Carine Montaner també proposa crear “una primera de Nadal per a la gent gran amb pocs recursos”. Seria una mena de “xec de Nadal” i es parla obertament de “gest humanitari”. Seria una ajuda de 200 euros per aquells jubilats que cobrin pensions inferiors al salari mínim.
Andorra Endavant també vol “assegurar la tranquil·litat financera dels treballadors públics”. Per això, proposa una dotació suplementària d’1,1 milions anuals per al pla de jubilació. “Aquesta mesura, que és refermada per informes del Tribunal de Comptes, aborda les mancances en l'aprovisionament que posen en perill les pensions dels funcionaris”, indiquen des del grup parlamentari, que també vol incorporar partides per tirar endavant ja el tram final de la desviació de Sant Julià i assegurar que es fa la de la Massana.
“Fem un pas ferm cap a la consolidació del compromís electoral”, asseguren des d’Andorra Endavant. Al seu entendre, “aquest conjunt d'esmenes posa de manifest la determinació del grup en la construcció d'un futur més sostenible, equitatiu i preocupat pel benestar de la seva ciutadania”. De fet, asseguren que “la seva implementació pot marcar un abans i un després en la trajectòria política i social del Principat”.