L’expectació en relació amb quin pot ser l’augment proposat de les quotes és alta en alguns sectors de l’advocacia andorrana. L’assemblea ha de donar el vistiplau a la modificació de dos articles dels estatuts. Un d’ells és per regular la remuneració del degà, que d’entrada es va establir, aproximadament, a l’entorn de 2.000 euros mensuals. És clar que aquesta tasca no és incompatible amb l’exercici de l’advocacia, més aviat el contrari. També s’hauria d’aprovar el canvi estatutari per permetre la publicitació dels professionals del Dret en certs casos i àmbits.
Per ara, la publicitat dels despatxos d’advocats o dels advocats a títol individual està prohibida, per dir-ho d’alguna forma, malgrat que sempre hi havia vies i mecanismes per fer alguna mena de promoció. A partir d’ara, la voluntat és que, tot i que de manera limitada, en alguns àmbits més especialitzats i específics sí que es pugui fer publicitat. Aquesta qüestió no comporta un increment de la despesa, que sí que es veurà augmentada amb la contractació, si els col·legiats ho consideren adient, de diversos portals de consulta jurisprudencial.
Durant l’assemblea també s’ha de tractar sobre els avenços en matèria del Tribunal d’Arbitratge, un nou organisme que es treballa conjuntament amb el Govern i especialment amb la Cambra de Comerç i el finançament i elecció dels membres del qual tampoc no acaba de ser ben vist per algun sector de l’advocacia, que per moltes qüestions viu un clima força enrarit i de certa confrontació.
Comentaris (1)