Espot confirma que el fill del nou cap jurídic treballa al país però amb un permís atorgat en 48 hores

Espot confirma que el fill del nou cap jurídic treballa al país però amb un permís atorgat en 48 hores

El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha confirmat aquest dilluns que el fill del nou cap del gabinet jurídic del Govern treballa al Principat. Al sector privat. I que la concessió de l’autorització laboral es va tramitar en 48 hores. Per tant, “no s’ha fet cap mena d’excepció normativa en la tramitació i la resolució de la situació immigratòria del fill del senyor Torrejón ni s’ha aplicat una diligència o celeritat superior a l’habitual en aquesta tramitació i resolució”. Amb la seva explicació, Espot, implícitament, contradiu també el cap de l’executiu, Toni Martí, que va assegurar que Jesús Emilio Torrejón Puchol encara no tenia contracte laboral. Si no hagués estat degudament instal·lat al Principat, Torrejón no hauria pogut sol·licitar el reagrupament familiar com en la seva resposta el ministre explica que va fer.

Espot ha realitzat aquestes explicacions a través del seu perfil de la xarxa social Facebook. I en resposta a la informació publicada per l’Altaveu que explicava que el fill del jurista Emilio Torrejón havia obtingut un permís de treball en 24 hores. El titular d’Interior exposa el seu parer atès que “com a responsable del departament d’Immigració que pertany al ministeri que encapçalo” es veu “obligat a desmentir o matisar moltes de les consideracions que es fan en aquesta notícia”. El comentari el fa sota l’enllaç a la informació publicada per l’Altaveu. 

D’aquesta manera, Espot explica que “el dia 29 de desembre del 2015, el senyor Jesús Emilio Torrejón Puchol va entrar una primera sol·licitud d’autorització de residència per reagrupament del seu fill, que no es va enregistrar per quant es va constatar en aquell moment i se li va comunicar que no complia amb les disposicions normatives vigents en matèria de reagrupament (en concret l’article 9 del Conveni entre el Principat d’Andorra, el Regne d’Espanya i la República francesa relatiu a l’entrada, la circulació, el sojorn i l’establiment dels seus nacionals), atès que és major de 21 anys”. En la seva explicació, el titular d’Interior hi afegeix: “Posteriorment, l’11 de gener del 2016, una empresa privada va entrar una sol·licitud d’autorització d’immigració temporal del fill del senyor Torrejón per treballar com a agent d’explotació en unes pistes d’esquí, i aquesta autorització, vigent fins a l’1 de maig del 2016, va ser acordada favorablement el dia 13 de gener següent, atès que es complien tots els requisits que la Llei d’immigració i el Reglament regulador del Servei d’Immigració estableixen.”

En la seva comunicació de matisació, Espot segueix explicant que “l’autorització es va concedir dins els terminis habituals de lliurament de les autoritzacions d’immigració temporals, atès que de les 3.299 autoritzacions corresponents a la temporada d’hivern 2015-2016 que s’han acordat fins al dia d’avui, 1.859 (56,35%) ho han estat en aquest termini de 48 hores”. En conseqüència, “no s’ha fet cap mena d’excepció normativa en la tramitació i la resolució de la situació immigratòria del fill del senyor Torrejón, ni s’ha aplicat una diligència o celeritat superior a l’habitual en aquesta tramitació i resolució”.

Malestar del jurista

Més enllà de la situació contractual i familiar de qui va ser director general de l’advocacia general de la Generalitat valenciana, també hi ha la situació laboral i el clima que s’està generant arran del seu aterratge al Principat. Diverses fonts han confirmat que Emilio Torrejón no està gens a gust amb el fet de ser ‘protagonista’ d’una mena de ‘picabaralla’ mediàtica i política. Tampoc no li acabaria de convèncer la feina que se li està encarregant durant aquestes primeres setmanes d’estada al país, perquè per molt que Toni Martí afirmi que el contracte no està tancat, el que és clar és que Torrejón ja fa dies que està integrat al gabinet jurídic i que en el pressupost per aquest 2016 hi figuren les partides necessàries que comporten, per al jurista, un salari al tomb dels 8.000 euros mensuals.