L’RFEF deixa en mans de l’administració permetre públic als partits de Segona B

El protocol de l’ens deixa llibertat als clubs per gestionar l’entrada d’espectadors sempre que compleixi la normativa establerta a cada territori i també estableix que, si es torna a suspendre la lliga, només hi haurà ascensos i descensos si s’ha jugat el 50% dels partits

Luis Rubiales, president de la RFEF.
Luis Rubiales, president de la RFEF.

La Federació Espanyola de Futbol (RFEF) no posaria cap pega a la possibilitat que els partits de l’FC Andorra a Prada de Moles puguin tenir espectadors a la graderia. Això sí, sempre complint les normes sanitàries que marqui l’autoritat competent, en aquest cas, el Govern. L’entitat ha donat a conèixer el protocol sanitari per al retorn a les competicions que d’ella en depenen, entre elles la Segona B. També deixa clar que, en cas d’una nova suspensió forçada per la Covid-19, no hi haurà ni ascensos ni descensos si no es disputa almenys el 50% dels partits previstos.

L’RFEF ha fet públic el protocol, de fins a 73 pàgines, que s’haurà de seguir en el retorn a les competicions. La normativa també obliga l’FC Andorra, que el cap de setmana del 17 i el 18 d’octubre debutarà al grup 3A de Segona B, visitant el camp del Llagostera. Un dels punts importants és saber si als camps hi haurà espectadors o no, una opció a la qual l’ens federatiu no es tanca. Al contrari.

La normativa recorda que, actualment, el Consell Superior d’Esports (CSD) ha fixat “la no presència de públic” en el cas de les competicions professionals, però que “la petició majoritària del sector està orientada al retorn (...) amb presència controlada i gradual de públic, actuant sempre amb la prudència requerida per la mateixa situació sanitària”. Des de la federació s’entén que “deu ser cada club qui actuï com a amfitrió (...) qui reguli l’afluència de públic en funció de la normativa sanitària dictada en el territori on s’ubiqui i de la seva pròpia capacitat del compliment de les exigències de tot tipus que la normativa pública li fixi”.

Per tant, per part de l’RFEF, hi ha el vistiplau perquè els aficionats puguin tornar, amb aforaments limitats, als estadis. En el cas de l’Andorra, a Prada de Moles. Ara bé, sempre en funció del que dictin les autoritats i, al Principat, el Govern que, cal recordar, ja té sobre la taula una petició del MoraBanc perquè els encontres de l’Eurocup puguin tenir públic.

Una vista de l'actual Prada de Moles.

Relacionat

L’FC Andorra es planteja poder jugar també amb públic

El protocol avalua i disposa les mesures a adoptar per poder recuperar la màxima normalitat possible en la disputa de les competicions. A la vegada, però, també es prepara per a un escenari més pessimista com seria que l’evolució de l’epidèmia provoqués una nova suspensió de les lligues i que, com va succeir la temporada passada, aquestes no poguessin finalitzar abans del 30 de juny. En línies generals es deixa clar que si no s’han disputat un mínim de partits, els resultats no comptaran però que si se supera aquest número, hi haurà ascensos i, a diferència de la passada campanya, també descensos.

La normativa estableix que en cas d’un positiu en un equip se l’haurà d’aillar i fer tests a tota la resta d’integrants en un termini màxim de cinc dies

Per a les competicions, com Segona B, amb diverses fases, s’indica que “se sotmetrà a la comissió delegada de l’RFEF la resolució específica de la situació”. Això sí, “sempre tenint en compte que, perquè puguin existir ascensos i descensos, s’haurà d’haver completat com a mínim el 50% dels partits que correspongués per aconseguir l’objectiu o el resultat competitiu fixat per a la següent temporada i, en cas d’igualtat de situacions, es resoldrà per coeficient computat en la totalitat dels partits disputats”. La normativa no marca un nombre concret de duels, però tenint en compte que a Segona B la primera fase, per l’Andorra, serà de 20 partits en 22 jornades i la segona de 6 partits; a banda dels que pugui haver-hi en la promoció, el límit es fixaria entre 13 i 15 partits jugats.

El protocol també deixa clar que si es detecta un positiu en alguna plantilla o en membres del cos tècnic i auxiliars, “se l’haurà d’apartar dels entrenaments i la rutina de l’equip” i fer proves a la resta d’integrants en un termini màxim de cinc dies. Si els infectats són més de tres, se suspendran els entrenaments i la participació en les competicions fins que “quedi acreditat que la resta de membres amb llicència de l’equip han donat negatiu en els tests per Covid-19 i mai abans de set dies des que es tingui coneixement del positiu”.

La normativa també preveu la possibilitat que un equip de Segona B no pugui entrenar i jugar al seu estadi durant un període superior a dues jornades per culpa, justament, de la situació sanitària. En aquest cas, haurà de designar un camp alternatiu a un altre territori al qual s’haurà de traslladar.

Comentaris

Trending