A la línia d’arribada i una vegada ja donada per finalitzada del tot l’etapa, Espot i Marsol han coincidit també en destacar el fet que l’etapa, esportivament i a nivell de repercussió, havia estat excel·lent. Amb un “conjunt d’ingredients” que han fet que la jornada, en paraules del cap de Govern, esdevingui “memorable” per al conjunt del Tour. Com la cònsol de la capital, el màxim responsable de l’executiu ha ressaltat també el fet que el vencedor de la jornada hagi estat un resident (l’americà Sepp Kuss), amb la qual cosa es reforça el missatge que Andorra “és un país de ciclisme”.
Espot, que ha pujat al podi a repartir premis igual com ho han fet els ministres d’Esports i Cultura, Sílvia Riva, i el titular de Turisme, Jordi Torres, s’ha vanagloriat d’haver vist “una etapa certament fantàstica, i no som nosaltres que ho diem”, ha afirmat tot seguit per deixar clar que des de casa potser es té tendència a vendre els fets en positiu però és que “només cal sentir els comentaristes de la televisió i els organitzadors del Tour”, que a parer del cap de Govern haurien mantingut que la jornada transcorreguda pel Principat és “simbòlica”, amb un “conjunt d’ingredients”, com el relleu, el clima hagut o el seguiment dels fans, que han convertit en “excepcional” l’etapa.
El mandatari governamental destaca que la cita francesa suposa “una publicitat que no es pot pagar amb diners” alhora que reforça que “som un país de ciclisme”. “Esdeveniments d’aquestes característiques són el futur de l’activitat turística que nosaltres volem impulsar”
Xavier Espot ha destacat també “les fantàstiques imatges” ofertes pel Principat, “és una publicitat que no es pot pagar amb diners” alhora que reforça que “som un país de ciclisme”. “Esdeveniments d’aquestes característiques són el futur de l’activitat turística que nosaltres volem impulsar” i que comporten, en uns moments especialment delicats, “un impacte en el turisme, en els restaurants, ens els hotels”, que estan passant per moments complicats, com ha recordat. Per al mandatari governamental, que l’etapa andorrana hagi acabat en pla no és un problema. Ben al contrari.
“El que és bonic del Tour i de les curses ciclistes és que hi hagi variació i Andorra pot oferir diversos relleus i diverses formes”, per tant, segons Espot, això és “un punt positiu” perquè la cursa francesa vulgui tornar a fer cap al Principat encara que el mandatari governamental ha admès que és complicat. “La nostra predisposició és fer-ho com abans millor” -que el Tour repeteixi etapa a Andorra i si pot ser amb arribada i sortida i una jornada de descans enmig millor encara. Tot i això ha recordat que hi ha molts indrets que volen ser ‘seu’ del Tour i que és normal que la ronda gala vulgui diversificar.
“Està molt demanat”, ha recordat Conxita Marsol, que ha recordat que des del 1968 el Tour de França no acabava a Adorra la Vella. “Els ciutadans s’han bolcat, estem molt contents de tot, de com ha anat tot, de la gran promoció… el Tour és un dels esdeveniments més vistos en esports arreu del món”, ha ressaltat la cònsol, que ha celebrat, a més, que el vencedor fos un resident. “Per mi pot venir cada any, el Tour de França”, perquè “l’impuls que ha donat això, i el que se n’arribarà a parlar ens ha de fer estar contents”. En fi, que enmig encara d’una pandèmia que no vol acabar de marxar, la jornada ciclista aporta “molt optimisme i moltes ganes de continuar lluitant”.
Comentaris (9)