El MoraBanc Andorra perd a Lugo i tanca la gira gallega salvant també al Breogán

Els tricolors sempre han anat per darrere en el marcador, però l’empenta final els ha permès escurçar distàncies gràcies al paper de Tyson Pérez i Harding (97-92)

CB Breogán-BC Morabanc Andorra
CB Breogán-BC Morabanc Andorra ACB

El Morabanc Andorra ha quedat sotmès davant un rival que, com la setmana passada, era gallec i es jugava la permanència a l’ACB. Quan els tricolors s’han apropat més al marcador, han quedat taponats per un Breogán que també serà una altra temporada a la màxima categoria (97-92). Un partit esplèndid de Tyson Pérez i l’apretada final, les notes positives d’una derrota que complica les opcions europees als de Lezkano, que diumenge reben al València a casa en l’última jornada.

El Morabanc Andorra ha escrit un nou capítol de les seves vacances avançades a Galícia, aquest cop en un Pazo dos Deportes (Lugo) també ple a arrebossar per animar un equip que, si aconseguia una victòria, assegurava la permanència matemàtica a l’ACB. Natxo Lezkano ha sortit amb el cinc inicial de gala, un fet ja habitual en aquestes últimes jornades, mentre que el Breogán deixava dos jugadors explosius com McLemore i Robinson a la banqueta.

El primer quart ha estat d’alternança entre els dos equips. Tot i el marcador ajustat (26-19), el Breogán ha sortit més intens i aplicat en defensa, amb Jogela i Momirov com a franctiradors estrella. Tots dos han anotat tots els triples que han llançat a la primera meitat (7/7) per fer créixer uns percentatges oposats als visitants, on Montero no trobava freqüentment la cistella (1/6 en tirs de dos).

No ha estat el millor per a Jean Montero en l'anotació (6 punts).

Com la setmana passada, semblava que l’Andorra aconseguia mantenir-se en el partit encara que no aconseguia mai portar-ne la iniciativa. Maric i un Tyson Pérez omnipresent (15 punts, 12 rebots) eren els encarregats d’assumir la puntuació de l’Andorra en un vespre negre per als exteriors. Entre Montero, Harding i Okoye només han anotat 6 punts a la primera meitat, xifres molt baixes tenint en compte el pes d’aquest trio sobre la plantilla.

En canvi, amb el pas dels minuts, el Breogán s’ha destapat pel que fa a l’anotació. Empentats pel públic, els gallecs han aprofitat l’encert de Momirov i Jogela per furgar en la ferida tricolor. Un triple de l’interior lituà a menys de tres minuts pel descans posava el +12 en el marcador. I això que els gallecs han deixat la diferència en un +16 (48-32), però l’Andorra ha aconseguit marxar a l’entretemps baixant als deu punts.

Harding ha inaugurat el seu compte propi a la primera jugada de la segona meitat. Breogán i Andorra seguien intercanviant-se cistelles a l’espera que algú posés la directa cap a la victòria. Després de dos triples de Nakic i l’escorta americà, molt més entonat al segon temps (15 punts 3Q), el Breogán ha aconseguit fer un forat. Ha estat per una sèrie d’errors que han desencadenat en tres llançaments de tres consecutius d’un Robinson massa sol (68-54) que posaven les coses molt bé pels de Lugo.

Lezkano, enfadat davant l'actuació de l'equip a la primera meitat.

Lezkano ha aturat el partit i ha recuperat la frescor de l’equip donant minuts a la rotació. Luz i Andric, fins al moment desapareguts, han donat vida al tercer quart. Acompanyats de Harding, els dos han retallat distàncies des de l’exterior, amb un parcial de 2-10 que tornava a posar emoció a l’últim quart (71-61) en el moment que l’Andorra semblava més a prop d’intimidar als locals.

Perquè a la recta final han aparegut els millors. Després de moltes imprecisions, Montero ha arribat quan més se l’esperava per anotar dos tirs lliures que reduïen l’avantatge del Breogán a set punts. Un 2+1 de Maric i un triple d’Okoye faltant menys de cinc minuts ha obligat els locals a demanar un temps mort (87-82). Però han estat tres taps consecutius, dos de Jogela i un de Sakho, afegits a un altre triple de Nakic, que han impedit als tricolors dir la seva sobre la pista.

Els de Lezkano s’han vist perjudicats per una tècnica i, principalment, la situació de bonus que els impossibilitava fer alguna falta que no els castigués. Amb el marcador collant a un minut pel final (96-89), no ha fet la sensació que l’Andorra marxés totalment del partit i inclús ha tingut opcions per disputar-lo. Però amb el Pazo dos Deportes en la seva màxima esplendor, el Breogán no ha suat massa per aconseguir una victòria que ha permès als gallecs mantenir la categoria. L’Andorra, en canvi, ha estat altre cop l’espàrring perfecte per festejar-ho (97-92).

CB Breogán (97): Polite 8, Robinson 23, García 7, Sakho 4, Nakic 17, McLemore 3, Jogela 14, Momirov 9, Sajus 2, Fernández 8, Quintela, Quintela 2. 20 de 27 en tirs lliures; 19 de 35 en tirs de dos; 13 de 25 triples; 33 rebots, 23 faltes, cap eliminat.

BC Morabanc Andorra (92): Pérez 15, Montero 6, Harding 20, Okoye 5, Maric 17, Andric 13, Luz 3, Llovet, Dos Anjos 8, Borg 5, Madsen i Somogyi. 21 de 26 en tirs lliures; 22 de 43 en tirs de dos; 9 de 23 triples; 34 rebots, 25 faltes, cap eliminat.

Parcials: 26-19; 22-19; 29-29; 20-25