El MoraBanc Andorra no té pietat del Leyma Corunya i s’estrena a la Bombonera

Harding (28 punts) i Chougkaz (25 punts, 30 de valoració) han estat els detonadors del conjunt de Natxo Lezkano en un tercer quart on s’ha decidit el partit (112-87)

Ben Lammers, aquest vespre davant el Leyma Corunya.
Ben Lammers, aquest vespre davant el Leyma Corunya. ACB

El MoraBanc Andorra ja coneix el que és guanyar a casa aquesta temporada a l’ACB. El conjunt de Natxo Lezkano ha passat per sobre del Leyma Corunya (112-87) a la Bombonera en una altra exhibició ofensiva que ha tingut a Nikos Chougkaz (30 de valoració) i l’americà Jerrick Harding (28 punts) com a líders d’anotació. La gran arrencada del grec en el primer temps l’ha sostingut l’americà al tercer quart per posar la directa en el marcador i aconseguir el segon triomf de la temporada.

Els tricolors han entrat molt bé al partit. Els qui han de ser la referència en la zona interior durant la baixa del francès Doumbouya, Ben Lammers i Nikos Chougkaz, han estat els encarregats de posar la primera distància en el marcador. Especialment, el grec, que ha anotat tretze dels primers vint-i-cinc punts per convertir-se en el malson dels corunyesos, i Kuric, que ha entrat en el seu lloc per allargar l’avantatge (30-15).

El segon quart ha arrencat amb un triple d’Okoye, que feia pocs minuts havia entrat sobre la pista, i tot enfilava cap amunt. Però el MoraBanc ha entrat en una dinàmica de faltes acumulades i alguna pèrdua aprofitada per Burjanadze, un fet que ha obligat a Lezkano a recuperar el protagonisme de Chougkaz (4/5 triples 1T). Ortega i Lammers també han apujat el to defensiu quan més s’han apropat els de la Corunya (38-28).

Rafa Luz ha tornat a trepitjar la Bombonera després de la seva lesió.

Harding s’ha volgut sumar a la festa abans d’arribar al descans, amb cinc punts consecutius que han posat la màxima del moment (+19) en un intercanvi de triples entre Barrueta i el base americà. Als de Lezkano no els estava fallant el canell, i han marxat al descans fregant el centenar de punts (50-37).

Davant la baixa d’Evans II, que s’ha donat un cop fort a la mà i no ha tornat a sortir, el mateix Harding ha aconseguit un 3+1, i a base de triples s’ha fet un lloc entre els protagonistes del partit. Era un altre cop dur pels gallecs (59-40), en uns minuts en què els àrbitres tampoc ajudaven a posar claredat entre la tensió. Però qui tampoc fallava era Chougkaz i el seu encert, que han apropat cada cop més al MoraBanc a la victòria.

Llovet i Harding han ajudat a l'Andorra a fer més ampli el marcador.

La superioritat tricolor al tercer quart, amb un parcial inicial favorable de 22-9, ha deixat gairebé sense forces al Corunya de provar la remuntada. Kuric i Bassas han posat el dit a la llaga ampliant la distància fins a arribar als trenta punts (87-56) quan Lezkano ja havia aprofitat per donar minuts als menys habituals com Llovet o Dos Anjos, que també han ajudat a engrandir la puntuació als darrers minuts.

La diferència en el marcador ha tret emoció a una recta final on els de Lezkano han continuat devorant al conjunt debutant, i fins i tot l’andorrà Aaron Ganal ha pogut gaudir dels seus primers minuts i punts a l’ACB abans del xiulet final (112-87), amb tot el públic dempeus. L’Andorra s’estrena a la Bombonera i agafa el rumb aconseguint la seva segona victòria en competició domèstica.

LEZKANO: “LA LESIÓ DE SHANNON TÉ MOLT MALA PINTA”

En la roda de premsa posterior al duel, Natxo Lezkano ha valorat les dues notes negatives del triomf, les lesions d’Evans II i Kuric, que va acabar amb molèsties a la zona de sota del gluti: “La lesió de Shannon té molt mala pinta. Pot ser que tingui un dit trencat, però encara no se li ha fet cap prova i s’haurà de valorar. Fins al dilluns o el dimarts no sabrem res. El mateix amb Kuric, no és tan greu, però veurem el que té i una vegada ho sapiguem, tocarà posar-nos a treballar, segurament sense Evans”, ha afirmat el tècnic basc.

BC MoraBanc Andorra (112): Evans 2, Luz 6, Llovet 4, Ganal 3, Harding 28, Okoye 3, Ortega 10, Bassas 11, Dos Anjos 5, Kuric 7, Chougkaz 25 i Lammers 8. Entrenador: Natxo Lezkano

Leyma Corunya (87): Scrubb 6, Taylor 16, Barrueta 11, Lima 5, Burjanadze 14, Jakovics 7, Huskic, Lundqvist, Diagne 4, Font 11, Figueroa 10 i Thompkins 3. Entrenador: Diego Epifanio

Parcials: 30-15, 20-22; 32-19, 30-31

Àrbitres: Luis Miguel Castillo, Francisco Araña, Alberto Baena.