El MoraBanc Andorra s’estrena amb una derrota contundent a l’ACB davant el Gran Canària

Els de Natxo Lezkano han estat completament desapareguts en un darrer quart on els visitants han aconseguit la màxima distància en el marcador (71-91)

El debutant Homesley, llançant davant de Kyle Kuric.
El debutant Homesley, llançant davant de Kyle Kuric. ACB

El MoraBanc Andorra s’ha estrenat amb una derrota en la competició domèstica. Els tricolors han caigut davant el Dreamland Gran Canària (71-91) en un partit d’alternatives en el marcador, tot i que només els visitants han sabut aprofitar la seva distància a la segona meitat. Harding i Doumbouya han estat els únics jugadors de Natxo Lezkano en donar la cara davant l’encert dels canaris, que han col·locat fins a sis jugadors en dobles dígits d’anotació.

Màxima expectació a la Bombonera. El duel ha arrencat amb un parcial de 0-7 favorable als visitants. Ha estat un inici on el MoraBanc Andorra ha tardat gairebé tres minuts a anotar, i ho ha acabat pagant durant tot el primer quart, especialment davant la falta d’encert exterior d’Evans II i companyia. Només els dos pivots titulars, Lammers i Doumbouya, han pogut enfilar la puntuació per mantenir-se sota els deu punts de diferència (15-23).

Al començar el segon parcial, un Shurna imponent ha fet tremolar la cistella de la Bombonera amb una gran esmaixada que ampliava distàncies. Els canaris han sabut beneficiar-se de les errades locals en el llançament, però ha estat encertar el triple Harding i que els de Lezkano entressin al partit (22-25). Fins i tot podrien haver-lo igualat després d’una tècnica a Jaka Lakovic, però l’han desaprofitat i l’extricolor Albicy feia justícia segons després.

Shannon Evans II no ha estat gaire productiu en atac.

Una antiesportiva xiulada sobre Chougkaz ha tornat a donar una oportunitat als andorrans per enganxar-se al marcador, i ho han aconseguit gràcies a dos tirs lliures de Harding (31-31) en un moment en què els dos conjunts han sabut afinar el canell. Evans II i Albicy s’han reptat a triples en el final d’una primera meitat molt igualada i de baixa anotació (38-38).

Harding i Doumbouya han estat els animadors de l’inici de la segona meitat, amb vuit punts consecutius molt importants tant per l’avantatge (46-38) com per la confiança recuperada en el tir. L’escorta americà s’ha posicionat d’aquesta manera com a màxim anotador del partit (20 punts) mentre que el Gran Canària ha tornat a avançar-se aprofitant les pèrdues constants dels locals i fent gala de tenir més centímetres i intimidació amb Pelos i Conditt IV a la zona interior (58-62).

L'extricolor Albicy, ovacionat pel públic, ha sabut trobar situacions de tir exterior amb facilitat.

Els visitants han tornat a escapar-se a l’inici del darrer quart (63-72). Cap dels interiors de l’Andorra podia frenar als de Lakovic, que fins i tot han aprofitat una tècnica, en una acció molt protestada pel pavelló, per superar els dos dígits de distància en el marcador. Un triple de Thomasson ha posat la màxima del partit (+14) quan faltava poc més de cinc minuts pel final, amb els tricolors en bonus ja feia estona.

La passivitat defensiva dels tricolors ha quedat palesa en una recta final per oblidar. Ni encert en atac, ni pressió al darrere, amb fins a cinc jugadors visitants superant els deu punts i el públic de la Bombonera començant a desfilar. Els últims tres minuts han estat un suplici en el qual Thomasson ha aprofitat per incidir en la ferida i ampliar el marcador final (71-91). El MoraBanc Andorra arrenca l’ACB amb una derrota dolorosa a casa, i ja es prepara per a la pròxima visita davant el Baskonia al Buesa Arena.

LEZKANO: “ENS HAN TRET DEL PARTIT I HAN GUANYAT MERESCUDAMENT”

En la roda de premsa posterior al duel, Lezkano s’ha mostrat crític amb el seu equip: “Als últims deu minuts ens han tret del partit i han guanyat de manera merescuda. La primera meitat, tot i que ells han portat la iniciativa durant molt de temps, hem estat allà i hem fet el que havíem de fer, sense gran percentatges. A la segona meitat hem arrencat bé, hem pogut córrer al contracop, però hem tingut errors que ens han fet canviar i venir-nos avall anímicament. A partir d’aquí, han estat molt més durs i en l’últim quart, de manera inexplicable, hem desaparegut”, ha resumit el tècnic tricolor.

MoraBanc Andorra (71): Bassas 3, Chougkaz 3, Dos Anjos, Doumbouya 17, Evans II 15, Ganal, Harding 20, Kuric 4, Lammers 6, Llovet, Okoye 3 i Ortega. Entrenador: Natxo Lezkano.

Dreamland Gran Canaria (91): Albicy 11, Alocén 11, Brussino, Conditt IV 14, Homesley 14, Kljajic 1, Pelos 12, Salvó 2, Shurna 6, Thomasson 13, Tobey 7 i Urbaniak. Entrenador: Jaka Lakovic.

Parcials: 15-23, 23-15; 20-24, 13-29.