Montero fa valdre ‘la llei de l’ex’ per tombar el MoraBanc Andorra a l’últim segon

Els de Natxo Lezkano han caigut derrotats quan només faltaven 0.3 segons pel final amb una cistella del base dominicà, el jugador més destacat del València Basket (89-88)

El duel entre el València Basket i el MoraBanc Andorra s'ha decidit a la darrera jugada. ACB / Miguel Ángel Polo

El MoraBanc Andorra ha caigut derrotat a la Fonteta a l’últim segon (89-88) després d’una cistella de l’extricolor Jean Montero quan faltaven 0.3 segons. Ha estat un duel trepidant, amb els de Natxo Lezkano reduint l’avantatge de catorze punts del València Basket a la primera meitat, gràcies a dues grans actuacions de Jerrick Harding (30 punts) i Ferran Bassas (21), que els han permès arribar amb opcions a la darrera jugada del partit, però aquest cop la fortuna no ha estat del seu costat per sumar el tercer triomf consecutiu.

Davant les baixes de dos grans anotadors com Shannon Evans II i Sekou Doumbouya, ha estat Jerrick Harding qui ha agafat les regnes del MoraBanc Andorra des de l’inici. L’escorta americà ha arrencat encertat, acompanyat per Rafa Luz en la direcció, per anotar els set primers punts dels tricolors, que s’han posat en bonus ben aviat amb dues faltes de Chumi Ortega, faltant encara cinc minuts per a la fi del primer quart.

Un parell de triples del jove visitant De Larrea, i dos més de l’extricolor Jean Montero, han posat un parcial de 12-4 perquè els valencians agafessin el primer avantatge (25-20). Lezkano ha demanat un temps mort en un atac local massa llarg per les errades en el llançament, durant el qual ni Chougkaz ni Lammers podien fer-se amb els rebots. Montero s’ha enfilat fins als 12 punts en una acció on ha llençat en solitari, i una acció 2+1 de Pradilla ha distanciat als de Pedro Martínez fins als dobles dígits (34-22).

Tot i les molèsties, Jean Montero (25 punts) s'ha erigit en l'heroi del partit.

El festival anotador del base dominicà s’ha prolongat fins abans d’arribar al descans. Ell i Harding han engreixat el marcador en un dels moments més ‘calents’ del partit, amb un MoraBanc un pèl precipitat, tant en atac com en defensa. Però Okoye i Kuric els mantenien en vida (44-34) perquè el Valencia no pogués ampliar la màxima distància (+14) de la primera meitat. A la represa, els tricolors s’han aplicat més en defensa per no concedir tant en el rebot ofensiu, i set punts més de Harding, ajudat per Ferran Bassas i Ben Lammers, han igualat el marcador (50-50) amb un parcial de 2-16.

Els de Lezkano s’han tornat a posar de ple dins el partit quan han apujat la intensitat en les dues zones, en un moment en què la força dels locals ha començat a flaquejar. Aquest escenari ha estat l’ideal per a Harding, que seguia en la seva línia (30 punts) entre safates i llançaments de tres convertits (4/7 en total) i es mostrava imparable abans d’entrar en el darrer quart (56-64). Fins i tot Kuric ha arribat a posar el +10, però un triple de Pradilla i una falta evitable d’Okoye han permès al conjunt taronja ajustar el resultat (62-66).

Una vegada més, Harding ha estat el màxim anotador del partit.

L’últim quart ha fet apujar les revolucions als dos equips, que s’han col·locat amb tres faltes quan encara només s’havien jugat dos minuts i ja regnava l’empat (66-66). Bassas i Harding han continuat en la seva línia anotadora (72-76), i Montero ha descansat només uns segons després d’un cop a l’espatlla quan tornava a agafar els galons dels valencians. Ho ha aprofitat el base de Badalona per anotar tres triples gairebé consecutius i dos tirs lliures (79-83).

Després d’un parcial de 10-2, Ojeleye ha tornat a avançar els seus a falta d’1:43 minuts pel final (84-83). Però el millor Bassas d’aquest inici de temporada (5/8 en triples) encara tenia alguna cosa guardada: un altre triple i una acció de dos punts han permès al MoraBanc posar-se per davant quan faltaven onze segons (87-88). Costello ha errat el seu llançament després del temps mort, però el rebot ha estat ni més ni menys que per Montero, altre cop sobre el parquet, per girar-se a la perfecció i deixar el triomf assegurat als taronja (89-88). El MoraBanc ho ha intentat amb 0.3 de rellotge, però ha estat pràcticament impossible.

NATXO LEZKANO: “EL FINAL DEL PARTIT SE’NS HA FET DUR”

Un pèl mosquejat pel desenllaç tan cruel, Natxo Lezkano ha fet un resum en acabar el partit: “Crec que hi ha hagut dues parts molt diferenciades. Una en què ells han dominat des de l’inici, ens han tret de la nostra zona, i s’han fet amb els rebots ofensius, tirant més que nosaltres i posant la primera diferència abans del descans, on les sensacions no eren gens bones. Però hem arreglat certes coses i el partit ha canviat molt al tercer quart, tot i que hem arribat una mica castigats al final del partit i s’ha fet dur”, ha resumit el tècnic en roda de premsa, que ha valorat la importància del rebot ofensiu, tal com havia avisat en la prèvia. “En una acció de cara o creu, ells han fet un últim tir que els ha donat el partit”, ha sentenciat.

Valencia Basket (89): Badio 9, Puerto 6, Reuvers 5, De Larrea 6, Filipovic, Pradilla 11, López-Arostegui 1, Montero 25, Happ 2, Costello 7, Ojeleye 12, Sestina 5. Entrenador: Pedro Martínez

MoraBanc Andorra (88): Luz, Harding 30, Bassas 21, Dos Anjos, Kuric 10, Evans, Ganal, Llovet 6, Okoye 5, Ortega 4, Chougkaz 3, Lammers 9. Entrenador: Natxo Lezkano

Parcials: 25-20, 23-14; 14-32, 27-22