El Midtjylland imposa la seva lògica a la Champions davant la UE Santa Coloma

El conjunt danès ha vençut còmodament als groc-i-negres a l’Estadi Nacional amb gols de Franculino, Diao i Simsir (0-3) i deixa l’eliminatòria de segona ronda gairebé sentenciada

El capità Christian Garcia ha estat dels millors jugadors del partit. UE Santa Coloma

Tot i desafiar a la lògica amb totes les seves forces, la UE Santa Coloma no ha pogut plantar cara al Midtjylland danès en la segona ronda prèvia de la Champions League (0-3). Els nòrdics han estat molt superiors tot i la voluntat del conjunt de Boris Antón, que ho ha intentat fins el darrer minut i podria haver-se estrenat en múltiples ocasions però no ha estat encertat. En canvi, els gols de Franculino, Diao i Simsir posen l’eliminatòria en safata a l’equip visitant, que ho haurà de refermar la setmana vinent a casa.

La UE Santa Coloma ha pogut sortir viva de la primera meitat, i fins i tot podria haver-se avançat ben aviat en el marcador. Seus han estat els dos primers apropaments, primer en un contracop que ha acabat amb una pilota creuada de Cifuentes molt justa arran de pal. I després en un xut llunyà de Blasco que ha pogut allunyar Olafsson sense massa problemes.

L'Estadi Nacional ha aplegat a la majoria de seguidors de la UE Santa Coloma.

Però el Midtjylland ha sabut ser pacient i ha anotat el primer abans dels deu minuts mitjançant Franculino. Un gol que ha estat anul·lat perquè la pilota havia sortit per la línia de fons. Franculino tornaria a trobar porteria al 12’ després d’un córner que ha derivat en una jugada embrollada dins l’àrea, amb fins a tres aturades providencials de Juanpe Navarro, que no ha pogut allunyar el perill a la quarta i el davanter visitant ho ha aprofitat per estrenar el marcador.

Podria haver tingut la mateixa sort la UE en un altre córner, però els danesos estaven més atents a l’hora d’allunyar la pilota. Tot i això, els groc-i-negres estaven fent-se forts a darrere i mostraven la seva presència en atac. Però en una altra jugada ofensiva del Midtjylland on Jensen ha arribat fins a la línia de fons, els defensors no han pogut evitar que el central Diao rematés a plaer una passada de la mort al 28'.

El guineà Franculino l’ha tornat a tenir a l’inici del segon temps, en una escapada on el capità Christian Garcia, molt atent, ha evitat el seu remat a l’últim moment. Tot apuntava que la UE pagaria el seu esforç inicial a la segona meitat davant la potència de Chilufya, Römer i companyia, que havien entrat al descans per castigar a la defensa dels de Boris Antón.

Els davanters del Midtjylland han estat molt complicats de controlar.

El pal ha evitat un golàs del Midtjylland i després Olafsson s’ha tret una gran aturada davant El Bakkali en la seva primera oportunitat de cara a porteria. Però al 63’ ha estat Simsir qui s’ha tret una rosca a l’esquadra imparable per a Juanpe Navarro. S’han començat a succeir els canvis i han estat l’autor del gol contra el Ballkani, Franco de Jesús i Dacu els primers a entrar. Antón volia dotar de frescura a un equip a qui ja pesaven les cames i arribava tard a les accions, i després han tingut minuts Tellado i Álex Martínez.

El porter de la UE ha estat essencial perquè els danesos no ampliessin distàncies a la recta final. El recentment entrat Kamara ha pogut provar sort als últims deu minuts en una jugada on no ha pogut arribar, i els colomencs també han premut l’accelerador a la recerca del gol de la consolació. Però la lògica s’ha imposat a l’Estadi Nacional perquè un Midtjylland que ja ha trepitjat les fases de grups de les tres competicions europees s’imposés folgadament a la UE, que viatjarà a Dinamarca amb l’eliminatòria mig sentenciada.

FITXA TÈCNICA

UE Santa Coloma (0): Juanpe Navarro; Miguel Lopez (Álex Martínez, 80’), Chete, Christian Garcia, Marcos Blasco (Dacu, 70’); Youseff El Ghzaoui, Mohedano (Tellado, 80’), Molina; Cifuentes, Bolívar (Virgili, 59’), El Bakkali (Franco de Jesús, 70’).

FC Midtjylland (3): Olafsson; Gabriel, Diao, Bech, Jensen; Sorensen (E. Martínez, 74’), Castillo, Osorio (Römer, 46’) Simsir (Askildsen, 70’); Buksa (Chilufya, 46’) i Franculino (Kamara, 64’).

Gols: 0-1 Franculino (12’), 0-2 Diao (28’), 0-3 Simsir (63’).

Targetes: L’àrbitre turc Abdulkadir Bitigen ha mostrat grogues a Mohedano (70’) i Christian Garcia (75’) per part de la UE.

Incidències: 664 espectadors a l’Estadi Nacional d’Andorra la Vella.