L’Inter d’Escaldes treu un empat valuós de Bòsnia davant el Velez de Mostar

El conjunt de Felip Ortiz ha estat el primer en avançar-se gràcies a un gol de ‘Joanet’, però els locals han igualat el marcador i el Nacional decidirà qui passarà de ronda a la Conference League (1-1)

El duel entre Velez Mostar i Inter d'Escaldes ha estat molt intens.
El duel entre Velez Mostar i Inter d'Escaldes ha estat molt intens. Inter Escaldes

L’Inter d’Escaldes ha aconseguit un empat a Sarajevo (1-1) davant el FK Velez Mostar en el primer enfrontament oficial de la temporada que pertanyia a la primera ronda prèvia de la Conference League. Els de Felip Ortiz repetien fase classificatòria a Europa i s’han avançat en el marcador gràcies a un gol de ‘Joanet’ Lopez Elo a la primera meitat, però els locals han estat més pragmàtics en un segon temps marcat pel gol de Lucio Alves, que ha deixat la igualada en el marcador.

L’equip de Felip Ortiz ha sortit al terreny de joc amb un bloc defensiu consolidat, les línies molt juntes i l’única referència de Guillaume López en atac, tot i que acompanyat també per davanters de perill com Jean Luc o Domi Berlanga. Els escaldencs s’han vist còmodes amb aquesta estructura, i a partir d’aquí han començat a generar perill a la porteria del bosni Hadzikic.

El primer gol ha estat pels blau-i-negres, mitjançant Joan Lopez ‘Elo’, assistit per Jean Luc al 34’, que posava per davant l’Inter a la capital bòsnia en una primera part on la duresa dels locals ha marcat el desenvolupament del joc. Així ha iniciat també el segon temps, amb l’Inter fent força per ampliar distàncies i donant minuts també a la banqueta, on han entrat Hamza, De La Torre i Viti Martínez.

El Velez Mostar ha volgut apujar les revolucions a la recta final i, després del gol de Lucio Alves al 65’, ha posat la directa a la porteria de Muñoz. Han estat els minuts en què l’Inter s’ha vist més minvat de voluntat. L’experimentat Sascha Andreu i Álex Sánchez han estat els últims canvis d’Ortiz per provar d’aconseguir la victòria a la desesperada, però no ha estat així i els escaldencs hauran de lluitar la pròxima setmana a l’Estadi Nacional per ser a la següent ronda.

FK Velez Mostar (1): Hadzikic; Isasegi, Hrkac, Okeke, Sturm; Halilovic, Prses, Sikalo; Suljic, Mujan i Mlinaric.

Inter Escaldes (1): Muñoz; Jilmar Torres, Camilo Puentes, Feher, Caballé, Gallego; Joan Lopez Elo, Alonso, Domi, Jean Luc; Guillaume Lopez.

Gols: 0-1 Joan Lopez Elo (34’), 1-1 Lucio Alves (65’).

Targetes: L’àrbitre danès Jacob Karlsen ha mostrat una groga a Camilo Puentes (70’) per part de l’Inter, i a Sturm per part del Velez Mostar.

Incidències: Partit disputat a l’Stadion Grbavica de Sarajevo (Bòsnia).