L’Inter d’Escaldes surt viu d’Atenes tot i perdre amb l’AEK en la segona ronda de la Conference

Els de Felip Ortiz han anat a remolc en el marcador des de l’inici, però han sabut mantenir-se connectats fins al final i arribaran a la tornada amb opcions de lluitar l’eliminatòria gràcies als gols de Vida, en pròpia porta, Sascha Andreu i Viti Martínez (4-3)

Els jugadors de l'Inter, incrèduls, celebrant el gol de Viti.
Els jugadors de l'Inter, incrèduls, celebrant el gol de Viti. Inter Escaldes

Era una missió gairebé impossible, però l’Inter d’Escaldes no ha tingut cap mena de por a l’hora de plantar cara a l’AEK d’Atenes (4-3). Els gols de Ljubicic, Levi Garcia i Gacinovic, als primers trenta minuts, i el de Moukoudi a la segona meitat, semblava que ja havien decidit l’eliminatòria, però els escaldencs no s’han donat per vençuts i han anotat tres gols consecutius en menys de vint minuts per donar vida al duel i fer esclatar la sorpresa a l’AEK Arena. Vida, en pròpia porteria, Sascha Andreu i Viti Martínez han estat els tres protagonistes de la nit que deixen als visitants encara amb opcions de classificació per la tornada.

Davant tot un AEK Arena intimidant, com la majoria d’escenaris de futbol grecs, l’Inter s’ha vist completament superat des de l’inici per un equip que compta amb diversos internacionals a les seves files, i que ha arrencat amb la idea de sentenciar l’eliminatòria el més ràpid possible. Així ha estat quan Ljubicic ja havia anotat el primer al 7’ després d’una gran jugada de Levi Garcia, que ha posat el gol en safata al davanter eslovè.

Han estat un seguit de punyals que queien sobre la defensa de l’Inter, que també ha patit ben aviat la lesió de Jean Luc per donar entrada a Ángel de la Torre. Levi Garcia ha marcat el segon després d’una pilota en profunditat de la qual ha aprofitat el rebot al 20’, i Gacinovic ja havia posat el tercer a la mitja hora, fent-se bona una pilota morta a la frontal de l’àrea que ha ajustat molt bé al pal d’Adri Muñoz.

La primera part ha estat completament de l'AEK, mentre que a la segona s'ha vist un duel més igualat.
La primera part ha estat completament de l'AEK, mentre que a la segona s'ha vist un duel igualat.

La segona part ha començat amb el mateix guió de partit, però l’Inter ha sabut no abaixar els braços en cap moment. Tot i el quart gol de Moukoudi en un córner on, després d’imposar-se a Gallego, ha acabat rematant a la línia de fons, els escaldencs han seguit lluitant i al 65’ ha arribat el moment còmic de la nit quan el croat Vida no s’ha entès amb Strakosha, el porter de l’AEK, i ha provat d’allunyar el perill amb un remat de cap que entraria per la porteria local davant la sorpresa de tothom.

La recta final ha estat el joc dels despropòsits. Primer Adri Muñoz ha comès un penal sobre Levi Garcia, l’estrella d’atac dels grecs, i l’ha aconseguit aturar endevinant-ne el llançament. Al següent minut, un altre penal a l’altra àrea. Strakosha ha fet caure a Sascha Andreu després d’un error clamorós en la sortida de pilota, però aquesta vegada el davanter català no l’ha desaprofitat i ha anotat el 4-2 al 74’.

Per si no n’hi havia prou, l’AEK ha pagat ben cara la seva relaxació en els últims minuts. En una jugada on ningú ha sortit a allunyar el perill després d’un rebot, Viti Martínez ha enganxat un xut des de la frontal de l’àrea que Strakosha ha vist passar sense moure’s al 83’. Ha estat el tercer gol de l’Inter en menys de vint minuts. Felip Ortiz ha demanat a l’equip que fos conscient del que estava passant i assegurés el marcador en una recta final on els locals s’han tornat a bolcar a la porteria d’Adri Muñoz. L’Inter ha sabut sortir-ne viu per arribar amb opcions al Nacional, en una tornada que es disputarà el pròxim dijous (18:30 hores).

AEK Atenes (4): Adri Muñoz; Gallego Camilo (Rafa Baldres, 89'), Feher, Jilmar (Sánchez, 63'); Joanet López (Viti Martinez, 46'), Víctor Alonso, Domi Berlanga, Hamza (Andreu, 63'), Jean-Luc (De la Torre, 19') i Guillaume López.

Inter Escaldes (3): Strakosha; Moukoudi, Rota, Vida, Hajsafi (Mantalos, 75'); Szymański (Galanopoulos, 64'), Jonson, Gacinovic (Koita, 64'), Eliasson (Fernandes, 63'); Levi Garcia (Amrabat, 75') i Ljubicic.

Gols: 1-0 Ljubicic (7’), 2-0 Garcia (20’), 3-0 Gacinovic (31’), 4-0 Moukoudi (52’), 4-1 Vida (p.p) (65’), 4-2 Andreu p. (78’), 4-3 Viti Martínez (83’)

Targetes: L’àrbitre belga Lothar d’Ondt. Ha mostrat grogues a Strakosha, Mantalos i Jonsson per part de l’AEK. També a Adri Muñoz i Alonso de l’Inter.

Incidències: Partit disputat a l’AEK Arena d’Atenes.