L’Inter Escaldes s’imposa a la UE Santa Coloma per seguir amb el ple de victòries

Amb el triomf sobre el vigent campió (3-2), el conjunt entrenat per Felip Ortiz posa quatre punts de distància respecte els competidors, amb Sascha Andreu col·locant-se com a màxim golejador (5 gols)

David Juncà, de l'Inter Escaldes, perseguint a Joaquinete, de la UE.
David Juncà, de l'Inter Escaldes, perseguint a Joaquinete, de la UE. FAF / Xavi Miró

L’Inter Escaldes segueix mostrant-se intractable com a líder de la primera divisió de futbol. El conjunt de Felip Ortiz s’ha imposat aquest diumenge (3-2) al campió del curs passat, la UE Santa Coloma, que fins al moment només ha pogut sumar una victòria. Amb aquest triomf, els blau-i-negres amplien la distància a quatre punts respecte al Ranger’s, que ha empatat el seu duel amb el Pas de la Casa (0-0) mentre que l’Atlètic Escaldes ja treu el cap en tercera posició després d’aconseguir un triomf meritori davant l’FC Santa Coloma (4-2).

La jornada va arrencar dissabte al vespre, amb un duel descafeïnat entre els dos conjunts que tanquen la classificació, la Massana i l’Esperança, que van aconseguir el seu primer punt (1-1). L’equip entrenat per José Antonio Martín ‘Guti’ va avançar-se en el marcador mitjançant un gol de Emanuel Leandro Balentin a la primera meitat, però va ser al minut 48 quan Alfonso Alejandro Huerta empatava un duel que acabaria en taules perquè els dos conjunts sumessin per primera vegada aquest curs.

En canvi, el diumenge s’ha obert amb un duel d’alt voltatge entre dos dels favorits. L’Atlètic Escaldes, que encara no coneix la derrota tot i la sanció de tres punts que acumula, s’ha imposat a l’FC Santa Coloma (4-2).  Alejandro Gómez, per partida doble, i Pedra Muñoz han avançat als de Dani Luque, Novoa ha retallat distàncies també amb un doblet -el segon des del punt de penal al minut 88-, però Arruabarrena ha acabat de liquidar el duel pels locals, que es consoliden en la part alta.

Penya i Ordino també han empatat (0-0) i es mantenen en la zona mitjana de la taula amb 4 punts, just per sobre del descens. El plat fort de la jornada, però, ha estat el duel entre el líder, l’Inter Escaldes, i el vigent campió, una UE Santa Coloma que actualment es troba en hores baixes. Marcos Blasco ha donat esperances als groc-i-negres fent el 0-1 al minut 25, però Rafael Baldres ha empatat el duel abans del descans. A la represa, els dos golejadors del conjunt de Felip Ortiz, el francès Alexandre Llovet i Sascha Andreu, que es col·loca com a màxim golejador -juntament amb Christian Mota- amb 5 gols, han estat claus per al triomf. Christian Garcia ha retallat distàncies, però els de Boris Antón no han pogut igualar el marcador (3-2) i han acabat caient.

Encara més contents han acabat els escaldencs quan han sabut que el Ranger’s, el seu principal competidor per la primera posició, també ha signat les taules en el seu duel davant el Pas de la Casa (0-0). Fins i tot podrien haver perdut els mexicans, ja que han anul·lat un gol als encampadans en el temps afegit. Finalment, amb la jornada 5 tancada, la classificació final queda de la següent manera:

El Ranger's i el Pas de la Casa han sumat un punt més del que apareix a la classificació*