L’Inter d’Escaldes goleja al Mostar per avançar de ronda i l’Atlètic queda eliminat a Luxemburg

Els de Felip Ortiz han celebrat una ‘maneta’ a l’Estadi Nacional (5-1) davant uns 150 aficionats bosnis, mentre que l’altre conjunt escaldenc tancat la seva participació a Europa (2-0)

L'Inter d'Escaldes ha liquidat el duel contra el Velez Mostar a la segona meitat. Inter Escaldes

Cara i creu per als equips d’Escaldes en la segona ronda classificatòria de la Conference League. L’Inter ha fet esclatar la sorpresa a l’Estadi Nacional i s’ha imposat al Velez Mostar (5-1) amb gols del ‘killer’ Guillaume López (2), Domi Berlanga (2) i Sascha Andreu per passar de ronda i ara s’enfrontaran a l’AEK d’Atenes. A l’altra banda, l’Atlètic de Dani Luque ha caigut a Luxemburg davant el Diddeleng (2-0) i queda eliminat de les competicions europees.

A l’Estadi Nacional, el partit ha estat ben intens des de l’inici, amb una forta presència d’aficionats del Velez Mostar arraconats prop de la llotja. El final de la primera meitat ha estat decisiu per a posar l’eliminatòria en safata per a l’Inter. Un penal errat pels bosnis i dos gols de Guillaume López, el qui ha estat màxim golejador de la Lliga Multisegur els darrers tres anys, han avançat als blau-i-negres al marcador abans del descans (2-0).

El Velez Mostar ha colpejat primer a la represa, amb un gol de Orec que ha retallat distàncies i ha ajustat el marcador al 53’. Però els de Felip Ortiz han estat molt superiors, sobretot de cara a porteria, i han liquidat l’eliminatòria amb dianes de Domi Berlanga, per partida doble als minuts 57 i 84, i l’experimentat Sascha Andreu ha posat la rúbrica a l’afegit. Ara l’Inter tindrà el premi d’enfrontar-se a l’AEK d’Atenes en la segona fase eliminatòria.

Per la seva banda, l’Atlètic no ha pogut superar al F91 Diddeleng luxemburguès (2-0) i ha estat eliminat de la fase prèvia de la Conference, trencant d’aquesta manera la ratxa dels equips andorrans. Els de Dani Luque ha tornat a pagar massa cara la seva poca eficàcia ofensiva i, en una segona part on s’han bolcat més en camp contrari, han encaixat dos gols del punta francès Samir Hadji, el primer de penal, que els han eliminat definitivament.

L'Atlètic Escaldes ha sofert el factor camp a Luxemburg.