Govern insta el món de l’esquí a “no desanimar-se” i a fer un nou intent

La ministra Mònica Bonell es mostra confiada que “el dia arribarà”, mentre que el president de la FAE, Pepi Pintat, atribueix als “molts interessos” dins de la FIS el resultat de les votacions

Jordi Torres, Carles Ensenyat i Mònica Bonell al Prat del Roure.
Jordi Torres, Carles Ensenyat i Mònica Bonell al Prat del Roure. Govern d'Andorra

Decepció de les fortes al Prat del Roure després de conèixer la decisió de la Federació Internacional d’Esquí (FIS). Andorra no tindrà els campionats del món del 2029. Ni tampoc, els del 2031. La sensació era compartida: “una llàstima”. Així ho apuntava la ministra d’Esports, Mònica Bonell, que, però, també ha fet una crida a no llançar la tovallola. En una línia similar s’ha expressat Pepi Pintat, president de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE), tot i avançar que no es presentarà a la reelecció.

Com s’ha dit, al Prat del Roure la decepció ha estat de les fortes. Tant que, de fet, s’ha desconnectat la retransmissió sense saber que, un cop descartada Andorra pel 2029, encara quedava per fer l’anunci del 2031. Això s’ha sabut poc després. De fet, la ministra d’Esports, Mònica Bonell, no ho sabia quan ha volgut defensar que la tovallola no s’ha de llançar. “No ens hem de desanimar. Hem demostrat molts cops que som capaços d’organitzar grans esdeveniments”, ha manifestat.

“Avui no, però demà o demà passat els direm que han de continuar, que Andorra no ho ha de descartar perquè hem demostrat que ho podem fer, que tenim unes grans instal·lacions i, ara també, un esquiador a l’elit”, ha comentat Bonell

Per això, ha avançat que la voluntat del Govern és esperonar el món de l’esquí perquè ho torni a intentar. “Avui no, però demà o demà passat els direm que han de continuar, que Andorra no ho ha de descartar perquè hem demostrat que ho podem fer, que tenim unes grans instal·lacions i, ara també, un esquiador a l’elit”, ha comentat Bonell, tot convençuda que, tard o d’hora, “el dia arribarà”.

La ministra ha defensat que la candidatura que s’ha impulsat des del Principat no ha de retreure’s res. “S’ha fet una molt bona feina i estic convençuda que la presentació no haurà deixat indiferent ningú”, ha apuntat. Al seu entendre, amb aquesta decisió de descartar Andorra, per partida doble, la FIS “deixa escapar l’oportunitat de fer uns campionats als Pirineus en un país petit però que ha demostrat que està a l’alçada dels grans”.

Des de Reykjavík, el cap de Govern, Xavier Espot, ha afirmat a través de les xarxes socials que “aquest cop no ha pogut ser, però no hem de tenir cap dubte que hem presentat una candidatura extraordinària i que avui Andorra és molt més respectada”. Per al mandatari governamental, “hem presentat un gran projecte amb tot un país al darrere. Podem estar orgullosos d’haver arribat fins aquí, de la feina feta i de totes les persones que ho han fet possible”.

 

Per la seva banda, el màxim responsable de la FAE no amagava tenir “un disgust molt gran”. Pepi Pintat ho atribuïa al fet que dins la federació internacional “hi ha molts interessos”, però també trencava una llança a favor de la “bona feina feta”, ja que “tenim un equip que ha treballat molt bé”. Per això, i malgrat que ell deixarà el càrrec i no optarà a la reelecció, té clar que “ho hem de seguir intentant per tenir-los”. Així doncs, “continuarem treballant”.

La decepció també era visible a la cara de l’esquiador Joan Verdú. “És una pena”, ha comentat. I és que, al seu entendre, la decisió no té res a veure amb el fet que la candidatura andorrana no sigui prou bona. “No es pot fer més. Hem d’estar orgullosos de tota la feina que s’ha fet. Ho han treballat moltíssim”, ha manifestat. Al seu entendre, hi ha altres aspectes que han pesat més, però “si l’elecció estigués directament relacionada amb el tema esportiu, ho tindríem segur”.

Etiquetes

Comentaris (12)

Trending