Un gol de Scheidler ajuda a l’Andorra a tancar el curs amb un triomf sobre el Racing de Ferrol

L’entrada del davanter francès a la recta final ha estat clau perquè els tricolors estrenessin el marcador en un dia ple de comiats (1-0)

Els jugadors tricolors celebren el gol que els ha donat la victòria en el darrer partit a la Lliga Hypermotion.

En l’últim dia de l’Andorra competint al futbol professional, els de Ferran Costa s’han emportat una victòria davant el Racing de Ferrol (1-0) que tot apunta que evitarà que els tricolors acabin com a cuers. Ha estat després d’un partit espès, amb dos conjunts sense res en joc, que han tingut infinitat d’oportunitats, però només Scheidler les ha sabut materialitzar. També ha estat un dia de dir adéu, de comiats, i les substitucions d’Iván Gil i Bover han deixat entreveure que els futurs dels dos jugadors no passen pel Principat.

Ja havia avisat Ferran Costa que, tot i la poca transcendència del duel, sortiria amb el seu onze més potent. El tècnic de l’Andorra només ha recuperat a Pastor a l’eix de la defensa en el lloc de Vilanova, però la resta de l’equip ha estat el mateix que va caure derrotat la passada jornada a Oviedo. Tot i així, s’ha vist un equip menys pressionat, sobretot tenint en compte que ni tricolors ni gallecs lluitaven per cap objectiu classificatori.

Abans dels deu minuts, una gran centrada d’Iván Gil al punt de penal no l’ha aprofitat Pastor per enviar-la al fons de la porteria. Però lluny de lamentar-se, el central ha replegat ràpidament per evitar el primer gol del Racing de Ferrol. Els ferrolesos han llençat un contracop letal i la jugada ha acabat en una gran passada de la mort a Merino que Pastor ha evitat a l’últim instant.

Ferran Costa, donant instruccions des de la zona tècnica.

Ratti també ha començat a fer-se notar amb algunes aturades de mèrit, tot i que ha estat l’Andorra qui dominava la possessió lleugerament. El Ferrol només provava d’aprofitar els contracops que llançaven Nacho, Merino i companyia, i que han obligat també a Diego González a activar-se davant la velocitat dels gallecs, a qui només podien frenar amb faltes tàctiques.

Mentrestant, a l’altra banda, un Karrikaburu poc encertat optava per buscar-se la vida en solitari. El partit no tenia massa història, només quedava per veure qui seria el primer en estrenar el marcador, i Jandro ha estat a ben a prop d’aconseguir-ho després d’un xut llunyà que ha marxat prop de l’esquadra abans del descans.

L’Andorra ha reclamat un penal sobre Lobete al 60’, després que Clemente arribés tard i impactés amb la cama del davanter basc quan es predisposava a xutar. L’acció l’ha vist el col·legiat, però ha decidit no sancionar cap falta, adduint que Lobete s’havia llançat a la piscina. Costa ho ha reclamat amb insistència, però González Francés no estava per la labor de corregir el seu error. Però Lobete no ha cessat en els seus intents d’obrir la llauna i més tard tornava a posar la porteria de Cantero en dificultats amb un remat de cap.

Una vegada més, Karrikaburu no ha estat gaire encertat en el remat.

Han entrat Marsà, Almpanis i Scheidler, per donar descans a Karrikaburu, Martí Vilà i el capità Bover, de qui es rumoreja que ha estat el seu últim partit com a tricolor. La recta final es complicava per l’Andorra quan els seus dos centrals, Pastor i Diego, han estat amonestats a la vegada. La groga a Pastor ha estat per impedir l’avenç dels visitants al cercle central, mentre que Diego ha derribat a Iker Losada, que havia entrat feia poc.

El Ferrol, mitjançant Óscar ‘Pinchi’, ha pogut anotar des de tres quarts al veure a Ratti avançat, però el seu xut ha marxat per ben poc. Quan restaven deu minuts pel final, Costa ha retirat a Iván Gil del terreny de joc. El mitjapunta barceloní ha marxat aplaudit per tot l’Estadi Nacional en el que, molt probablement, han estat els seus últims minuts amb l’Andorra.

Just després, una centrada perfecta des de la línia de fons de Lobete l’ha rematat Scheidler al 81’ per avançar als tricolors. El francès ha fet gala de la seva alçada per imposar-se en el salt als centrals del Ferrol i marcar el seu cinquè gol a la lliga. L’última ovació de la tarda ha estat per Lobete, que tornarà al seu club d’origen, i ha estat substituït per Samper. Almpanis s’ha tret una gran jugada individual als últims minuts que ha estat assenyalada, aquesta vegada sí, com a penal, però el VAR ha corregit la decisió al veure que Cubero havia tocat la pilota.

Només quedava l’afegit, de sis minuts, on els dos conjunts han deixat uns espais aprofitats per Álvaro Martín, que ha pogut ampliar distàncies en dues ocasions, però ha acabat topant amb un Cantero excel·lent sota pals. També Ratti ha estat providencial en l’última acció, aturant una rematada de Cantero de forma espectacular. L’Andorra tanca la seva última temporada al futbol professional amb una victòria “de responsabilitat” com havia advertit un Ferran Costa que, almenys, quedarà mínimament satisfet amb el comiat de l’equip.

FC Andorra: Ratti; ‘Petxa’, Pastor, Diego González, Martí Vilà (Marsà, 61’); Jandro, Molina, Bover (Almpanis, 61’); Iván Gil (Álvaro Martín, 81’), Lobete i Karrikaburu (Scheidler, 61’).

Racing Club de Ferrol: Cantero; Cubero, Jon García, Clemente, Brais Martínez; Bernal (Álex López, 84’), Manzanara, Pinchi, Señé (Álvaro Giménez, 61’), Nacho (Heber, 61’) i Sabin Merino (Iker Losada, 61’).

Gols: 1-0 Scheidler (81’).

Targetes: L’àrbitre González Francés (Comitè ‘x’). Ha mostrat grogues a Martí Vilà (52’), Pastor (71’), Diego (71’) per part de l’Andorra. També a Pinchi (66’) per part del Ferrol.

Incidències: 1.120 espectadors a l’Estadi Nacional d’Andorra la Vella.