Gina del Rio entra al top-20 en la sortida en massa de 20 quilòmetres clàssic de rollerski a Noruega

La fondista ha estat 16a, mentre que l’altre representant de la FAE, Irineu Esteve, també ha aconseguit una meritòria 24a posició

Gina del Rio, en una foto d'arxiu practicant el rollerski.

Gina del Rio i Irineu Esteve han disputat aquest vespre la Toppidrettsveka, en aquest cas la cursa de sortida en massa de 20 quilòmetres clàssic en la modalitat de rollerski a Trondheim (Noruega). La representant femenina de la FAE ha estat 16a en una cursa que s’ha decidit a l’últim tram, on Del Rio ha pogut lluitar contra les millors. A la categoria masculina, Esteve ha estat 24è, cada cop més adaptat a l’alta competició.

La primera a entrar en acció ha estat Gina del Rio, que ja havia competit ahir a l’esprint, on va caure als quarts de final, però això no ha suposat un problema per a la fondista de la FAE. Després d’una cursa molt llarga i ajustada, Del Rio s’ha despenjat de les millors classificades just a l’últim tram, però ha aconseguit un temps de 46:53.6, a només 1:14 de la primera classificada Ilar.

Pel que fa a la disciplina masculina, Irineu Esteve ha quedat 24è amb un temps de 40:56.2, a 5.4 del guanyador. L’esquiador andorrà ha vist com s’escapava el grup capdavanter, però tot i així ha aconseguit mantenir un ritme constant per a tancar la cursa en un top-30 i continuar amb la seva millora en el retorn a la competició.