La cursa de cross-country en ‘short-track’ masculina, és a dir, la modalitat més curta (10 voltes homes, 7 voltes dones) de l’únic esport olímpic d’aquests Mundials, ha estat molt apretada des de la sortida. Els dos favorits, el britànic Thomas Pidcock i el francès Victor Koretzky, que l’última vegada s’havien vist involucrats en un conflicte en la lluita per les medalles dels Jocs de París, han començat més endarrerits, mentre que l’andorrà Oriol Pi ha escalat algunes posicions per no quedar-se a la cua.
Koretzky també ha aconseguit remuntar de la sisena a la tercera plaça i s’ha enganxat al grup capdavanter que el duria amb opcions fins al final. Però el resident Pidcock, no gaire expert en les sortides, ha passat per la segona volta en 29a posició i ha hagut de ser pacient des del darrere durant tot el recorregut. Per la seva part, Oriol Pi quedava eliminat a la quarta volta després de no passar el tall.
A falta de tres voltes pel final, el francès ha deixat enrere al seu compatriota Jordan Sarrou, que fins al moment liderava la prova. Tot i això, dins un grup de favorits on també es trobaven el britànic Charlie Aldridge, el sud-africà Alan Hatherly, l’italià Luca Braidot i el danès, també resident a Andorra, Simon Andreassen, que s’ha despenjat. Els riders han apujat la velocitat en una última volta frenètica en la qual el francès s’ha imposat a l’sprint (21:49) a Aldridge, Hatherly i Blevins, que han estat els següents en entrar per la línia de meta.
En acabar la cursa, el representant andorrà ha explicat quines han estat les seves sensacions: “He sortit a donar-ho tot. Potser a l’inici he estat massa agosarat, m’he vist allà amb tothom a la sortida, però m’he quedat buit i després ja he posat el mode de supervivència”, explica Pi, que ja sabia que seria una final molt complicada.
“L’objectiu era aguantar al màxim. He sortit per sobre de les meves possibilitats i m’he esforçat al màxim. Qui ho dona tot no està obligat a més”, reflexiona. Per finalitzar, Pi ha demostrat amb poques paraules la diferència que hi ha entre professionals: “Demà em toca anar a treballar, recuperar ben poc, ja que no tinc la sort de dedicar-me a això. A veure què tal per diumenge”.
Qui també ha aconseguit una victòria molt meritòria en la modalitat de ‘short-track’ ha estat la britànica Evie Richards (19:46), en una cursa que s’ha trencat a la recta final. Richards i la francesa Pauline Ferrand-Prévot s’han disputat l’or a l’esprint, en benefici de l’anglesa. I pel que fa al bronze, la sueca Jenny Rissveds ha entrat per davant la neerlandesa Puck Pieterse.
Pel que fa a les altres modalitats d’avui, en la cursa femenina de cross-country júnior la guanyadora ha estat l’eslovaca Viktoria Chladoñova, seguida de Rafaelle Carrier i Marusa Tereza Serkezi. En categoria masculina, l’espanyol Hugo Franco ha aconseguit la plata després de quedar entre dos danesos, el guanyador Albert Philipsen i Nikolaj Hougs. Els guanyadors sub-23 han estat la canadenca Isabella Holmgren i l’americà Riley Amos.
Comentaris (1)