Santi López ha explicat que avui “s’ha posat la primera pedra en l’organització de la Copa d’Europa amb tots els punts esportius de l’esdeveniment, i hem acordat tots els detalls tècnics. Prepararem les proves com si fos una Copa del Món, que són els estàndards que exigeix la FIS”. Mentre que Wim Rossel ha afirmat: “sabem que estem en una seu de Copa del Món i estem molt contents d’estar aquí i de l’oportunitat que representa”. Sobre la pista Avet ho té clar: “és una de les millors pistes de gegant que tindrem al circuit masculí de la Copa d’Europa de l’any que ve”, ha sentenciat el coordinador de la Copa d’Europa masculina.
L’altre representant de la FIS, el també coordinador de la Copa Continental i Copa d’Europa femenina Jordi Pujol ha confirmat que la previsió és que la sortida se situï a la part més alta al mur de l’Avet. “Justament des d’on ens agrada a tots. Serà l’últim gegant abans dels Campionats del Món. El nivell d’exigència en la preparació de la pista és molt alt, inclús sovint més, perquè en Copa del Món corren 60 i en Copa d’Europa seran 100. A la segona màniga seran 60 en comptes de 30, amb la qual cosa la pista ha d’aguantar moltíssim”, ha destacat.
La visita ha estat un punt de trobada entre els responsables de la FIS i tots els actors tècnics implicats en l’organització de l’esdeveniment esportiu. A Rossel i Pujol els han acompanyat els responsables de pista, de neu de cultiu, màquines, seguretat i rescat en pista, entre d’altres. Els equips han recorregut de dalt a baix la pista Avet i han anat tractant els detalls de cara a la preparació del terreny per arribar amb bones condicions a la Copa d’Europa del mes de febrer. Després d’Andorra, el circuit europeu continuarà als Pirineus i es traslladarà a la Vall d’Aran amb la disputa de dos eslàloms.