L’FC Andorra només aconsegueix un punt (i gràcies) de la visita de la Ponferradina

El conjunt de Ferran Costa s’ha vist sorprès pels visitants, que han topat fins a quatre vegades amb el pal a la primera meitat, i han pogut compensar el gol d'Álvaro Peña mitjançant Sibille (1-1)

La Ponferradina ha tingut moltes més ocasions de perill davant l'Andorra.
La Ponferradina ha tingut moltes més ocasions de perill davant l'Andorra. FCA

L’FC Andorra s’ha salvat aquest migdia d’una derrota voluminosa amb un empat davant la Ponferradina (1-1) que els mantindrà en la part alta de la taula. No ha fet mèrits l’equip de Ferran Costa per endur-se els tres punts, sobretot en una primera meitat on els visitants han disparat fins a quatre vegades al pal. Només un altre golàs d’Álvaro Peña ha posat als tricolors per davant, però ha estat Sibille qui finalment ha enderrocat la porteria de Ratti per posar la igualada.

Els tricolors han format aquesta vegada amb la parella formada per Manu Nieto i Lauti en atac, amb dues línies de quatre per darrere dels davanters que s’adaptaven a les necessitats del partit, aprofitant la mobilitat de Redondo i Josep Cerdà. El primer apropament ha estat dels visitants. Una incursió d’Álvaro Ramón pel costat esquerre ha acabat amb una passada que Borja Valle ha desaprofitat sobre el punt de penal.

La Ponferradina ha volgut copar els primers minuts amb intents molt perillosos. Després d’un bon retall dins l’àrea, Carrique no ha trobat porteria i ha topat amb la defensa tricolor. Més tard, un xut ras i fort de Yeray Cabanzón l’ha allunyat Ratti a córner. Però la gran fortuna ha somrigut l’Andorra abans dels vint minuts, després de tres pals consecutius dels visitants. Primer ha estat en un xut d’Esquerdo, amb el rebot que ha rematat Brais Abelenda d’esperó altre cop al pal. I en la següent jugada Esquerdo s’ha tornat a treure un gran xut des de fora l’àrea que també ha allunyat la porteria.

El gol d'Álvaro Peña ha estat tot un miratge.

Els tricolors havien d’anar per darrere en el marcador, però el futbol no entén de mèrits, i ha estat en una jugada aïllada que Álvaro Peña ha tornat a desenfundar la canya. Ha estat en una acció molt semblant a la de l’últim gol davant el Barça Atlètic. De fet, ha estat gairebé sobre la mateixa posició. El migcampista, però, no ha hagut d’empalmar-la, sinó col·locar-la a l’esquadra per posar l’1-0 al 29’. Mentrestant, els visitants continuaven avisant a través d’un altre xut llunyà d’Álex Costa, amb Carrique que tornava a topar amb el pal de forma increïble per quart cop consecutiu.

Costa ha donat entrada a Solís per Lauti a la segona meitat, però el guió ha seguit sent el mateix. Una centrada benintencionada de Yeray aquest cop no l’ha pogut allunyar l’Andorra, i Sibille s’ha fet gran entre els centrals per rematar de cap al fons de la xarxa al 52’. Els ponferradins no n’han tingut prou i s’han decidit a encoratjar-se a la recerca del triomf. Álvaro Martín i Almpanis han reforçat l’equip passada l’hora de partit, mentre que Javi Rey també ha fet un doble canvi amb Ernesto i Cortés davant el desgast visitant.

La Ponfe ha sortit amb molta més intenció que els tricolors.

El mateix Ernesto ha xutat alt en un gran contracop de la Ponferradina quan el duel començava a trencar-se. Manu Nieto tampoc ha estat encertat amb un fort remat dins l’àrea que ha marxat desviat, ni Almpanis amb un remat de cap quan l’Andorra tenia les més clares. Davant la lesió de Solís a la recta final, Assane ha estat l’encarregat de reforçar el mig del camp per despenjar a Álvaro Martín, que podria haver estat decisiu altre cop des de la frontal.

Els tricolors han pogut acabar el partit en camp contrari, creant ocasions sobre la porteria de Prieto, tot i la falta de precisió en els últims metres. L’àrbitre ha afegit quatre minuts, en els que la Ponferradina ha pogut prendre’s un descans per marxar amb un punt del Principat, que en podrien haver estat més si no hagués estat per una aturada final de Ratti. Els de Ferran Costa, que també s’han apropat amb un remat d’Assane on s'ha lesionat, s’han acabat salvant pels pèls i han aconseguit un empat meritori.

FERRAN COSTA: “VALORO QUE L’EQUIP NO S’HAGI DESFET”

En roda de premsa, el tècnic de l’FC Andorra ha reconegut la superioritat inicial de la Ponferradina: “Ells han entrat molt bé al partit, durant els primers quinze-vint minuts han estat superiors. Tenen molt bons jugadors i una idea de joc clara. Aquí han estat molt millors. Després ens hem anat adaptant i sobretot valoro que l’equip no s’hagi desfet i hagi aguantat el partit”, ha estat el resum principal de la igualada a l’Estadi Nacional.

FC Andorra (1): Ratti; Clemente, Alende, Morgado, Martí Vilà; Molina, Peña, Redondo (Álvaro Martín, 65’); Cerdà (Almpanis, 65’), Manu Nieto i Lauti (Solís, 46’, Assane, 82’, Trigueros, 90+5').

SD Ponferradina (1): Prieto; Carrique, Nóvoa, Sibille, Álvaro Ramón (Lancho, 85’); Markel, Esquerdo, Brais Abelenda (Ernesto, 68’); Borja Valle (Álex Mula, 75’), Yeray (Bustos, 75’) i Álex Costa (Cortés, 68’).

Gols: 1-0 Peña (30’), 1-1 Sibille (52’).

Targetes: L’àrbitre canari Alexandre Alemán Pérez. Ha mostrat grogues a Morgado (36’) per part de l’Andorra. També a Yeray (72’) per part de la Ponferradina.

Incidències: Partit disputat davant 1.220 espectadors a l’Estadi Nacional d’Andorra la Vella.