L’FC Andorra s’estrena a casa amb una victòria d’última hora davant el Barça Atlètic

Álvaro Peña i Álvaro Martín han estat els golejadors tricolors d’aquest vespre a l’Estadi Nacional, en una recta final on s’han anotat les tres dianes (2-1)

L'FC Andorra s'ha imposat al Barça Atlètic gràcies a un bon segon temps.
L'FC Andorra s'ha imposat al Barça Atlètic gràcies a un bon segon temps. FCA

L’FC Andorra aconsegueix la primera victòria oficial d’aquesta temporada. Ni més ni menys que en l’estrena a l’Estadi Nacional, i davant tot un Barça Atlètic (2-1). En un partit on els de Ferran Costa han tingut moments de tot, de viure replegats, i de sortir al contracop, ha estat en una recta final d’infart quan Álvaro Peña i Álvaro Martín han desenfundat el pols de la porteria visitant per contrarestar el gol d’Ureña i donar els tres primers punts als tricolors.

L’inici del matx ha estat marcat per la sacada d’honor dels dos olímpics, Mònica Doria i Nahuel Carabaña, que han pogut sentir l’escalf del país. Ferran Costa ha tocat algunes peces del primer onze inicial emprat a Bilbao. Jesús Clemente, recuperat de la seva lesió, ha sortit d’inici juntament amb el mitjapunta Luismi Redondo i l’extrem Josep Cerdà després de les bones sensacions de la primera jornada. El lateral dret ha estat el primer a crear perill a la porteria blaugrana als dos minuts, després d’un córner servit per Molina que ha aprofitat per rematar arran del pal.

Els primers apropaments tricolors han estat directes i pel costat dret. En canvi, el Barça Atlètic ha optat per la combinació i la paciència per intentar trobar el forat en la defensa local. El primer a fer-ho ha estat el capità Unai Hernández. El ‘10’ dels visitants podria haver estrenat el marcador després d’un xut creuat que ha desviat Ratti providencialment abans que toqués el pal.

L'Estadi Nacional ha presentat un bon aspecte en la segona jornada de lliga.

Podria haver-se avançat l’Andorra a la mitja hora de partit en una pilota llarga que Lauti ha acabat controlant forçat. El davanter uruguaià ha marxat sol contra la porteria blaugrana, però ha topat amb un Kochen que ha sortit molt bé de la seva àrea. Han estat minuts de superioritat del Barça Atlètic, que podria haver aprofitat per avançar-se en el marcador abans del descans.

No ho han fet, i els tricolors s’han pogut prendre un respir a la mitja part per mirar d’ajuntar-se altra vegada en defensa. Unai ho ha tornat a provar amb un llançament de falta que Ratti ha allunyat de punys, i a l’altra banda, tres ocasions claríssimes de l’Andorra: Lauti no ha pogut enviar dins una bona jugada de Redondo pel costat esquerre, un xut llunyà d’Almpanis s’ha enverinat per damunt del travesser i Martí Vilà ha obligat a Kochen a lluir-se amb un remat de cap des de la frontal.

Passada l’hora de partit, Ferran Costa ha fet el primer canvi. Un Lauti desencertat ha deixat el seu lloc en la punta d’atac a Manu Nieto, que finalment formarà part del primer equip després d’un estiu ‘mogudet’. Amb Solís també sobre el terreny de joc, el davanter cordovès ja ha desenfundat la canya amb un fort xut que ha intimidat als blaugranes.

Álvaro Martín, celebrant el segon gol tricolor.

Quan el duel ja apuntava a empat, Álvaro Peña ha aprofitat un rebot per treure’s una canonada des de la frontal al 74’, imparable pel porter visitant. L’Andorra estrenava el seu compte golejador aquesta temporada, i de quina manera, però els blaugranes han respost gairebé a l’instant amb un xut d’Ureña molt ben col·locat que ha superat a un Ratti molt tapat al 82’.

Els gols han arribat a la recta final. En una gran combinació per la banda esquerra entre Josep Cerdà, canviat de banda al segon temps, i Martí Vilà, el lateral de Berga ha fet una passada enrere perquè Álvaro Martín, que acabava d’entrar, marqués a plaer als últims cinc minuts reglamentaris. El col·legiat ha afegit sis minuts i el Barça ho ha provat a la desesperada, fins i tot amb alguna ocasió molt perillosa, però finalment els tres punts s’han quedat a casa.

Ferran Costa: “M’agradaria agrair a l’afició com ha estat amb l’equip”

A l’inici de la roda de premsa, el tècnic de l’FC Andorra, Ferran Costa, ha llençat un missatge cap als prop de 2.000 espectadors que s’han aplegat a l’Estadi Nacional en l’estrena a casa de l’equip: “M’agradaria agrair a l’afició com ha estat amb l’equip durant tot el partit. Com ens ha rebut, com ens ha ajudat a entrar, ha estat una declaració d’intencions. M’agrada perquè l’equip dona importància a com es fan les coses perquè la gent estigui orgullosa”, ha agraït el tècnic, després d’una victòria important davant un dels que prometen ser rivals directes en aquesta lliga.

FITXA TÈCNICA

FC Andorra (2): Ratti; Clemente, Alende, Trigueros, Martí Vilà; Molina, Peña (Assane, 85’), Redondo (Solís, 68’); Cerdà, Almpanis (Álvaro Martín, 85’) i Lauti (Manu Nieto, 62’).

FC Barcelona Atlètic (1): Kochen; Farré (Espart, 59’), Olmedo, Cuenca, Edu Sánchez (Trilli, 75’); Pau Prim, Pedro Rodríguez (Barberá, 75’), Unai Hernández; Ureña, Guille Fernández i Piera (Juan Hernández, 65’).

Gols: 1-0 Álvaro Peña (74’), 1-1 Ureña (82’), 2-1 Álvaro Martín (86’).

Targetes: L’àrbitre Pablo Monterrubio Torres (Col·legi Aragonès). Ha mostrat grogues a Clemente (25’), Pedro Rodríguez (44’), Álvaro Peña (83’).

Incidències: Partit disputat davant 1.821 espectadors a l’Estadi Nacional d’Andorra la Vella.