L’FC Andorra s’enfila fins al tercer lloc gràcies a un triomf plàcid sobre el Real Unión

Els de Ferran Costa no s’han vist compromesos en cap moment pels visitants i dos grans xuts de Redondo i Álvaro Peña els han donat els tres punts (2-0)

Els jugadors de l'FC Andorra, celebrant el gol de Luismi Redondo. FCA

L’FC Andorra continuarà imbatut a l’Estadi Nacional. Els tricolors han aconseguit els tres punts derrotant al Real Unión d’Irun (2-0) i ja són tercers a la classificació, a només cinc punts del líder. Ha estat un partit plàcid on Luismi Redondo ha estrenat el marcador abans del descans, i Álvaro Peña ha desenfundat la seva canonada habitual per sentenciar el partit. Amb aquest triomf, els tricolors acumulen sis jornades consecutives sense perdre, tres d’elles sense encaixar.

Conscient que no es podia fallar, i menys després de la victòria d’ahir de la Cultural Lleonesa, Ferran Costa ha sortit amb el que més es podia assemblar a l’onze de gala. Trigueros, Alende i Morgado a l’eix de la defensa, amb Molina i Álvaro Peña en el doble pivot, deixant els dos carrils sencers per Josep Cerdà i Joel Arumí. En les posicions d’atac, Álvaro Martín enllaçava amb Luismi Redondo i Manu Nieto en la punta.

Ha estat un inici de partit molt tebi, amb dos equips ben posicionats sobre el terreny de joc sense gaires ganes d’arriscar. El primer a provar sort cap a la porteria contrària ha estat Álvaro Martín sobre el quart d’hora, amb un xut escorat des de la frontal que ha pogut aturar Charly en dos temps. Després Manu Nieto també ha pecat d’ansiós i ha acabat disparant alt, però a la tercera oportunitat ha arribat el gol.

Ferran Costa, durant la primera meitat.

En un dels atacs tricolors, el punta cordovès ha fet una passada horitzontal a la frontal de l’àrea perquè Luismi Redondo enganxés un xut que ha marxat arran de pal al 37’ per estrenar el marcador. Podrien haver posat distància els locals mitjançant Álvaro Martín, però el madrileny ha desaprofitat una errada de Charly sortint precipitadament de la seva pròpia àrea.

El perill dels bascos també ha arribat en dues ocasions comptades d’Asier Benito i Mosquera que Oier ha aturat fàcilment. Abans de la mitja part, una recuperació de Molina en una situació de màxim perill sobre l’últim home ha acabat en una falta de San Bartolomé que inexplicablement no ha estat expulsió. Morgado ha provat un xut a l’esquadra, però ha estat ben aturat per Charly.

La segona part ha arrencat amb l’entrada del recuperat Martí Vilà i una altra acció clara de Manu Nieto. El davanter ha aprofitat un malentès de Mosquera per marxar en solitari, però el seu xut al primer pal ha estat desafortunat. Al partit només li faltava una cosa: que apareguessin Álvaro Peña i el seu canyó habitual. Aprofitant un mal refús de la defensa visitant, el migcampista no ha deixat ni que botés la pilota per tornar a empalmar un gran xut i anotar el segon al 49’.

Una vegada més, no ha estat el dia on Manu Nieto ha estat més encertat.

El Real Unión ha fet un triple canvi per refrescar l’equip a la represa. Han entrat Joseca, Iker Bilbao i Lozano per aconseguir tenir més presència en camp contrari. Un xut de Sergio Benito l’ha blocat Oier sense problemes en un moment en què els bascos han pogut consolidar-se des de la possessió, però sense gaire més a proposar. Al costat andorrà, Assane Ndiaye entrava per donar descans a un Redondo que s’ha emportat l’ovació del Nacional després d’una gran actuació.

Hi ha hagut més perill encara per part de l’Andorra. Una bona combinació entre Peña i Manu Nieto ha acabat amb una passada enrere al punt de penal, però Santos ha pogut allunyar-la providencialment. Costa ha donat els últims minuts a Erik Morán, Almpanis i Lauti, en els llocs d’Álvaro Martín, Nieto i Martí Vilà, que ha tornat a marxar lesionat tot i entrar al descans. Lauti i Cerdà n’han tingut dues de clares per fer el tercer als últims minuts, però han acabat disparant sobre el porter en una recta final on les cames ja pesaven. Tres punts al sac, i ara els tricolors viatjaran fins a Zamora (dissabte 12, 15:30 hores) per afrontar la vuitena jornada de competició.

FERRAN COSTA: “ESTEM FOTUTS PER LA LESIÓ DEL MARTÍ”

En la roda de premsa posterior al triomf, el tècnic Ferran Costa ha mostrat la seva satisfacció amb el paper de l’equip, que només ha tingut una nota negativa: “Contents pel resultat, com no pot ser d’una altra manera. Guanyar a casa, amb la nostra gent, contra un grandíssim rival on el resultat és curt... Estem agraïts als aficionats, però fotuts per la lesió del Martí, que és un noi espectacular i com a grup ens fa molt mal”, ha explicat sobre  la substitució del lateral de Berga, que avui tornava a la convocatòria i ha hagut de ser substituït al minut 77.

FC Andorra (2): Oier; Alende, Morgado, Trigueros, Joel Arumí (              Martí Vilà, 46’) (Erik Morán, 76’); Molina, Peña, Álvaro Martín (Almpanis, 76’); Redondo (Assane, 68'), Cerdà i Manu Nieto (Lauti, 76’).

Real Unión Club (0): Charly; Santos, Olaortua, Quintana, Mosquera (Joseca, 56’); San Bartolomé (Aranzabe, 70’), Vidorreta (Cayarga, 76’); Garrido (Iker Bilbao, 56’), Benito, Munroe (Lozano, 56’) i Sergio Benito.

Gols: 1-0 Redondo (37’), 2-0 Álvaro Peña (49’).

Targetes: L’àrbitre Daniel Clemente Manrique (Col·legi canari). Ha mostrat grogues a Trigueros (5’), Erik Morán (90’) per part de l’FC Andorra. També a Vidorreta (30’), San Bartolomé (44’), Lozano (74’) per part del Real Unión Club.

Incidències: Partit disputat davant 1.030 espectadors a l’Estadi Nacional d’Andorra la Vella.