L’FC Andorra aprova amb nota el primer test de la pretemporada davant el Southampton U21

Els de Ferran Costa han estat diferencials sobretot a la primera meitat amb gols d’Álvaro Martín i Álex Calvo, mentre que el segon temps ha estat per als debutants (2-0)

Els jugadors de l'FC Andorra, celebrant el gol de Martín.
Els jugadors de l'FC Andorra, celebrant el gol de Martín. FCA

L’FC Andorra ja té la primera victòria del curs 2024-25. L’ha aconseguit en un amistós contra el segon equip del Southampton a la localitat murciana de San Pedro del Pinatar (2-0), en un duel en què els tricolors han estat superiors i on s’han vist algunes pinzellades de la proposta de Ferran Costa. Exercint una pressió asfixiant a la primera meitat, han estat Álvaro Martín i Álex Calvo els qui anotarien els únics dos gols d’un partit que ha abaixat el ritme a la segona meitat, on han debutat fins a vuit jugadors.

Ferran Costa ha sortit amb un onze el més tricolor possible a la primera meitat. Dels nous, només Erik Morán, a part de Pau Casadesús i Manu Nieto -que tornen de cessió-,  han sortit d’inici. Les primeres ocasions de perill han estat de l’FC Andorra, amb Nieto essent el primer a trobar una ocasió de perill després d’un xut que ha marxat desviat.

Nieto ha tornat a vestir-se amb la samarreta de l'Andorra i ha estat dels més destacats del primer temps.

Casadesús i Álex Calvo han combinat molt bé per la banda dreta, sobretot en una gran internada que ha tallat l’últim defensa del Southampton quan el cordovès ja es plantava davant del porter. I abans de la mitja hora de partit els tricolors ja havien estrenat el marcador mitjançant Álvaro Martín. El mitjapunta madrileny ha aprofitat que Morán robava una passada defectuosa del porter per marcar a plaer al 29’ i estrenar-se com a primer golejador de la pretemporada.

Calvo ha estat dels més protagonistes, i ha trobat el seu gol al 38’ després d’enganxar una volea en una segona jugada. Una jugada molt semblant la podrien haver aprofitat els anglesos per empatar abans del descans, però el remat de Lawrence ha marxat desviat.

L'autor del gol, Álex Calvo, reclamant una falta a l'àrbitre.

El tècnic de l’FC Andorra ha canviat l’equip al complet al descans. Això ha suposat el debut d’Arumí, Trigueros, Morgado, Solís, Lautaro, Álvaro Peña, Juanda i Josep Cerdà amb l’equipació tricolor. També han entrat el recentment cedit Moha i el juvenil Iván Rodríguez, a part del capità Nico Ratti. El davanter uruguaià ‘Lauti’ ha estat el primer a provar sort, però el seu xut ha sortit fregant el pal.

Josep Cerdà també ho ha intentat en una rematada sense angle que ha acabat treient Mohamed a l’últim moment. Ratti ha deixat una pinzellada més de la seva importància en aquest equip salvant un gol al 58’ després d’una falta directa. Però la segona part ha estat de canvis i provatures, i l’andorrà Berto Rosas també ha gaudit d’uns últims quinze minuts sense massa ocasions per aconseguir el primer triomf de la pretemporada.

Solís ha disputat els seus primers minuts amb la samarreta visitant.

FITXA TÈCNICA

FC Andorra (2): Oier (Ratti, 46’); Pau Casadesús (Arumí, 46’); Alende (Morgado, 46’), Bomba (Trigueros, 46’), Martí Vilà (Moha, 46’); Molina (Peña, 46’), Morán (Solís, 46’); Álex Calvo (Juanda, 46’), Álvaro Martín (Iván, 46’), Almpanis (Cerdà, 46’) i Manu Nieto (Lauti, 46’)

Southampton U21 (0): Mohamed; Harrar, Meghoma, Lawrence, Armitage; Moore, Merry, Abu; Ballard, Akachukwu i Charles.

Gols: 1-0 Álvaro Martín (29’), 2-0 Álex Calvo (38’).

Incidències: Partit disputat a les instal·lacions esportives de San Pedro del Pinatar (Múrcia).