Esquerda i mala maror a la federació motociclista

La inclusió sorpresa en la darrera assemblea de l’FMA d’un debat que hauria suposat la destitució d’un membre de la junta que lidera Natàlia Gallego fa obrir la caixa dels trons a l’entitat

Imatge d'arxiu d'una assemblea de l'FMA; enguany es va fer dimecres a la nit.
Imatge d'arxiu d'una assemblea de l'FMA; enguany es va fer dimecres a la nit. ARXIU

La darrera assemblea general de la Federació Motociclista d’Andorra (FMA) acabarà, molt probablement, impugnada. Com a mínim. La fractura que s’ha obert arran de la destitució d’un dels membres de la junta, que es va fer de sorpresa i sense que ni tan sols la major part de la directiva n’estigués al cas, és evident, i amenaça de generar una crisi notable dins de l’entitat presidida per Natàlia Gallego, promotora del ‘foragitament’ de Xavier Crespo, el directiu ‘expulsat’.

En l’ordre del dia tramès la tercera setmana de febrer per la directiva als associats no hi figurava ni la presa en consideració de cap renúncia ni el debat i votació sobre la continuïtat -o destitució o cessament- de cap component de la junta. De fet, Gallego i ben pocs integrants més de la junta -com ara Laia Clascà- sabien abans d’hora que es posaria sobre la taula la votació en relació el cessament de Crespo. La destitució hauria tirat endavant amb 53 vots a favor, 26 en contra i la resta, fins a 93 (14 vots doncs), sufragis en blanc.

Molts socis havien delegat el vot sense ser coneixedors que es posaria sobre la taula la possibilitat de fer fora de la junta Crespo. Molts d’aquests socis són els primers indignats i molts d’ells pensen impugnar l’assemblea

Gallego i Clascà tenien les butlletes preparades tot i que el debat no estava previst. Prèvia a la votació hi va haver una agra discussió. El malestar ja es va evidenciar en aquell moment. Molts socis havien delegat el vot sense ser coneixedors que es posaria sobre la taula la possibilitat de fer fora de la junta Crespo. Molts d’aquests socis són els primers indignats i molts d’ells pensen impugnar l’assemblea, que segons els estatuts no hauria estat degudament convocada, més enllà que alguns dels assistent consideren que no hi va haver cap mena de control dels vots. De comprovació si els votants eren degudament associats i estaven a corrent de pagament o no.

Des de la presidència s’hauria justificat la demanda de destitució del membre de la junta suposadament díscol perquè seria, suposadament, “molt difícil treballar” amb Crespo i que “porta molt la contrària a la presidència”. En explicacions a l’Altaveu, Natàlia Gallego s’ha limitat a explicar, pera ara, que el cessament de l’integrant de la directiva formaria part d’una “reestructuració necessària” per poder seguir avançant. No obstant això, la presidenta de l’FMA ha explicat que prefereix no dir res més fins la setmana vinent, una vegada hagi tractat la qüestió amb la junta.

D’aquesta manera, i de manera implícita, Gallego ha vingut a confirmar que la directiva no estava al cas de la decisió que hauria adoptat de manera unilateral però que va fer avalar pels associats. La resta de l’assemblea hauria transcorregut amb relativa normalitat. Amb els punts de discordança habituals i amb la immensa majoria de temes tractats aprovats per unanimitat. No obstant, la sortida de Crespo de la junta i, essencialment, la manera com s’ha dut a terme, amenaça de causar un cataclisme en l’entitat.

La presidenta de l’FMA considera “una reestructuració necessària” la sortida de Crespo, per la força, de la directiva de l’organització

De fet, diverses fonts han assegurat que hi ha moltes qüestions sobre les quals caldrà plantejar interrogants, com per exemple la dedicació de la presidenta al càrrec -motivada per raons personals del tot comprensibles però que no poden condicionar, segons les fonts, ni la marxa de la federació ni el fet que la resta d’integrants de la junta no puguin prendre determinades decisions- o despeses que alguns components de l’FMA no consideren degudament justificades.

En aquest sentit, segons les fonts, fa temps que cueja, i alguns ho situen com a element d’enfrontament entre Gallego i Crespo, el fet que aquest darrer hauria qüestionat el cost que hauria suposat per a l’FMA la delegació que Andorra va enviar a la prova del Trial de les Nacions celebrada fa uns mesos a Itàlia. En aquest sentit, durant l’assemblea alguns dels presents hauria sol·licitat la relació de despeses i factures que les acreditin.

No es descarta, si es veuen irregularitats i vist com ha succeït tot plegat, segons les fonts, que la situació es derivi al ministeri d’Esports o, fins i tot, si les esmentades anomalies, presumptes anomalies vaja, s’acabessin confirmat, que es posi el cas en coneixement de la fiscalia per tal que el ministeri públic analitzi si hi ha algun element punible, encara que, com el propi organisme jurisdiccional ha lamentat sempre, la corrupció entre particulars avui per avui no està tipificada.

Etiquetes

Comentaris (10)

Trending