Espot assegura que “Andorra comença a estar cansada de ser un dany col·lateral”

El cap de Govern i la resta del comitè organitzador de la candidatura per acollir els Mundials d’esquí alpí del 2029 han tornat a posar en relleu la fortalesa de la candidatura, però que “hi ha elements externs on nosaltres no podem intervenir”

Comentaris

Toni Crespo, Xavier Espot, Jordi Alcobé i David Hidalgo fent el balanç de la candidatura.
Toni Crespo, Xavier Espot, Jordi Alcobé i David Hidalgo fent el balanç de la candidatura.

La decepció i l’enuig perquè la FIS no hagi escollit Andorra per organitzar els Mundials d’esquí alpí del 2029 i tampoc del 2031 continua palès entre el comitè organitzador. Després de tornar de Reykjavík, els membres han comparegut aquest dijous per fer balanç de la candidatura. El cap de Govern, Xavier Espot, ha remarcat que “presentàvem una excel·lent candidatura” i considera que “estar presents allà ens ha vingut a dir que érem un dany col·lateral”. Afegeix que “ha estat una setmana de danys col·laterals, primer pels pagesos catalans i després pel món de l’esquí  i en comencem a estar cansats”.

Poca autocrítica per part d’Espot i de Grandvalira, i avui s’han repetit els mateixos arguments que s’han donat en les darreres hores acusant els interessos polítics que hi ha en el si del Consell de la FIS, com a motiu principal per no haver estat els guanyadors per ser seu dels Mundials d’esquí alpí del 2029 i tampoc del 2031. Espot ha dit que “soc el que té més responsabilitats a l’hora de ser políticament correcte, però avui m’abstindré”. En aquest sentit, ha exposat que “ens han vingut a dir que ser presents a Islàndia ha estat un dany col·lateral.

Ha estat una setmana amb danys col·laterals: primer els pagesos catalans i ara això”. Afegeix que “Andorra en comença a estar cansada i hem de fer quelcom per arreglar la situació”, ja que “presentàvem una excel·lent candidatura avalada pels tècnics”. El cap de Govern també ha dit que el projecte ha estat “excel·lentment defensat” i ha destacat la capacitat que han tingut totes les institucions, tant les públiques com les privades, per unir-se per un objectiu comú.  

Per la seva part, el director general d’Ensisa, David Hidalgo, ha manifestat que l’esport té victòries i derrotes, però que no et deixin competir és frustrant”. Remarca que “ha estat una candidatura d’èxit, validada pels tècnics i esportistes”. “Volien donar una lliçó i nosaltres hem estat el vehicle”, remarca Hidalgo, assegurant que els tècnics de la FIS “feien una cara de no haver entès res”.

El cònsol major de Canillo, ha volgut enviar un missatge d’optimisme assegurant que “aquest resultat no ens farà tirar enrere i serem més forts que mai”. S’ha referit als interessos polítics que hi ha dins de la FIS assenyalant que “hi ha elements externs on nosaltres no podem intervenir”. Però ha destacat el paper del cap de Govern, el primer a presentar-se en una candidatura, i que ha tingut un paper “clau i rellevant” per defensar el projecte.

TONI CRESPO: “NO ENS VAM ADONAR DE LA SEGONA VOTACIÓ”

També ha intervingut el vocal de la FAE, Toni Crespo, que ha donat el punt de vista dels qui seguien l’acte des del Prat del Roure i no sabien que hi hauria una doble votació: “Aparentment érem gairebé 1.000 persones. La primera decepció va ser gran, i no ens vam adonar de la segona votació. Hi havia molta gent il·lusionada, però això ens ha de fer forts i continuar endavant. Tenim el suport de Govern i de tot el món de l’esquí”, ha advertit Crespo, donant continuació al discurs dels seus companys. “Hem estat víctimes de la política que hi ha allà dintre. Hi ha una guerra interna i n’hem sigut víctimes. No ens queda res més que agrair la labor del Patrick, que s’hi ha deixat molts moments i molta salut. És una llàstima que no pugui seguir per un tema polític”, ha finalitzat contrariat.

Comentaris (28)

Trending