Es perfila una Segona B molt catalana per un FC Andorra que perd el pichichi Forgas

L’opció ara per ara més lògica seria que els tricolors quedessin enquadrats en un subgrup de 10 equips, tots pertanyents a la FCF per a la primera fase de la nova categoria

Ernest Forgas, durant un partit de la passada temporada amb l'FC Andorra.
Ernest Forgas, durant un partit de la passada temporada amb l'FC Andorra. FC Andorra

L’FC Andorra ha perdut el seu pichichi. Ernest Forgas ha rescindit el contracte que l’unia amb el club tricolor, que perd així el màxim golejador del darrer any i mig. Per tant, l’entitat haurà de buscar ara reforços en atac per afrontar una temporada a una Segona B de 100 equips gairebé definida. Tot indica, tret de sorpresa, que l’equp quedarà enquadrat en la primera fase en un grup totalment català. Això sí, sempre que s’acabi aprovant el nou format (provisional) de la categoria.

Siguin quin siguin els rivals del conjunt tricolor, no hauran de vigilar amb la punteria d’Ernest Forgas. El davanter no continuarà a l’Andorra, ja que ha optat per rescindir el contracte que l’unia amb els del Principat. D’aquesta forma posa fi a un any i mig de vinculació amb l’entitat, amb la qual va debutar el gener del 2019, encara a Primera Catalana.

El club ha fet oficial la sortida de Forgas, que ha disputat 44 partits i ha anotat 26 gols amb l’equip andorrà

Durant aquests mesos, Forgas ha disputat 44 partits amb la samarreta tricolor, amb la qual ha anotat 26 gols. 21 dels duels han estat a Segona B, 19 a Catalana, 1 a la Copa del Rei i 3 a la Copa Catalunya. Tocarà, doncs, afrontar la complicada tasca de trobar un davanter que pugui suplir les excel·lents xifres del punta barceloní, en mig de totes les incògnites que encara envolten la propera temporada.

Els plans de la Federació Espanyola preveuen per la campanya 2020-21, la posterior a la crisi del coronavirus, una Segona B amb 100 clubs, ja que es van anul·lar els descensos, tret dels quatre provinents de la Lliga Smart Bank -a priori, Racing de Santander, Numancia, Extremadura i Deportivo de la Corunya, a l’espera de com es resolgui l’embolic provocat pels positius de Covid-19 a la plantilla del Fuenlabrada-. El centenar d’equips es distribuirien en cinc grups, cadascú dels quals, en dos subgrups de deu. La primera fase de la lliga, que hauria de començar a finals de setembre -la data més probable és el cap de setmana del 26 i 27- es disputaria com un campionat tradicional, a dues voltes, amb divuit jornades.

Tot fa pensar que el repartiment d’equips, tant el dels grups principals com el dels subgrups, es farà intentant aplicar, en la mesura del possible, criteris de proximitat geogràfica. I, si es fa així, l’Andorra quedaria enquadrat únicament amb equips catalans. De fet, la resolució dels play-offs ja ha fixat el nombre de clubs de la territorial que estaran a la categoria, amb l’ascens del Sabadell a Segona A, la confirmació que Cornellà i Barcelona B seguiran a Segona B i el retorn del L’Hospitalet.

Per tant, incloent-hi l’Andorra, hi ha 11 clubs adscrits a la Federació Catalana. Per conformar un subgrup de 10, en sobra un. L’opció que semblaria més lògica seria separar un de la resta i conformar una agrupació amb deu equips tots catalans. L’altre, quedaria enquadrat en l’altre subgrup, amb la possibilitat de rivals aragonesos i valencians, com aquesta passada temporada. Un precedent es va viure fa uns anys, quan el Lleida va jugar al grup 2.

El Sabadell, ascendit a Segona A, ja no serà rival dels tricolors que sí que es podrien retrobar amb L’Hospitalet

L’altra alternativa seria conformar un grup de 20 equips, incloent altres comunitats properes, com ara Valencia, Aragó o les Balears i, després, repartir de forma més o menys equitativa els deu clubs catalans i els tricolors. Ara bé, el trencaclosques en aquest cas sembla complicat perquè a falta de conèixer els dos darrers equips de Segona B, que han de sorgir de l’enfrontament entre els primers de Tercera que no han ascendit, entre ells l’Alcoià, les territorials que conformaven el grup 3 ja sumen 21 equips (11 Catalunya, 7 València i 3 Aragó).

En tot cas, caldrà esperar encara uns dies per veure com s’acaba decidint tot. Qui tindrà la darrera paraula, tant pel que fa al nou format com per les agrupacions, serà l’assemblea de l’RFEF que s’ha de celebrar a l’agost.

Etiquetes

Comentaris

Trending