El comú ha treballat aquest concurs durant els darrers mesos i, ara, es fa el pas definitiu, per tirar endavant el projecte. La previsió és impulsar una ambiciosa remodelació del camp per convertir-lo en un “estadi professional”, en paraules de la cònsol major, Laura Mas. A ningú se li escapa que l’objectiu està posat en disposar d’una instal·lació preparada per si, en el futur, tal com volen els seus responsables, l’Andorra aconseguís l’ascens al futbol d’elit espanyol. Per exemple, es necessitaria ampliar de forma important l’actual aforament d’espectadors, que tot just arriba, grades supletòries incloses, a 1.500 persones.
Es vol disposar d’un “estadi professional”, però el comú no marca condicions com ara l’aforament o el tipus d’herba, que dependrà del licitador
La inversió, però, serà notòria. No l’assumiria directament el comú, sinó que el concurs es fa, justament, per adjudicar en concessió el terreny on es troba l’actual camp i que sigui qui el guanyi qui es faci càrrec de la major part de la despesa. A canvi, seria el gestor de la infraestructura esportiva durant molts anys. En concret, la concessió seria pel “règim d’ocupació privativa del terreny on estan ubicades les instal·lacions esportives de Prada de Moles”. Es fa un concurs “nacional”, fet que tanca la porta a qualsevol interès estranger. El termini per presentar ofertes acabarà el 27 de gener.
El plec de bases és ampli i exigent. Així, caldrà presentar un projecte del que seria un nou estadi. Des del comú, però, no es fixa cap condició. Ni es marca cap aforament mínim ni el tipus de gespa, per exemple. “És molt obert. Nosaltres no definim res. Qui es presenti ha de fer el projecte”, ha comentat Mas.
Ara bé, una condició que es dona és la voluntat que l’estadi sigui quelcom més que un lloc on un equip professional jugui els seus partits. La instal·lació ha de servir, també, per “donar vida” a la parròquia. Per això, una de les condicions serà que es presenti un projecte amb activitats complementàries, esportives i culturals, més enllà del futbol que serveixin “per dinamitzar Encamp i el Pas de la Casa”. Es pensa en altres modalitats que es poden fer al camp però també en actes com ara concerts.
La concessió inicial seria per 35 anys. Tot i això, el plec també preveu que es pugui prorrogar un quart de segle més, en funció de les inversions que l’entitat que es quedi la gestió de les instal·lacions hi vagi fent. També s’estipularà un cànon anual a pagar a un comú que està disposat, sempre dins d’uns límits, a col·laborar econòmicament en el projecte.
El concurs està limitat a entitats del país però la corporació espera dos licitadors com a mínim: l’FC Andorra, que sempre ha reconegut que li agradaria que Prada de Moles fos casa seva, i la FAF
“No hem marcat cap import de participació”, ha explicat la cònsol major. El que es té clar és que la inversió que s’hagi de fer no suposi hipotecar altres projectes parroquials i del programa del mandat.
Sobre les possibles ofertes que es rebin, Mas ha indicat, malgrat que sempre s’ha parlat que l’objectiu és que Prada de Moles esdevingui la casa definitiva de l’Andorra, que esperen almenys dos licitadors: un, el mateix club tricolor; l’altre, la Federació de Futbol que, justament, també enllesteix els tràmits per iniciar la construcció d’un altre camp de futbol als terrenys antigament ocupats pel càmping Internacional. De fet, en global, tots dos projectes suposarien una ciutat esportiva, amb un tercer terreny d’entrenament, aparcaments i altres serveis.
Sobre la possibilitat que qui guanyi el concurs busqui un patrocinador que aporti part de la inversió a canvi de posar el nom a la instal·lació, Mas ha deixat clar que no s’hi oposen. Al contrari. “El que volem és la viabilitat del projecte”, ha manifestat.