Les declaracions de Doria s’havien publicat aquest migdia al diari Marca dins un reportatge que feia referència a diversos esportistes espanyols que competeixen sota la bandera d’altres països. El text parla de noms com els de John Cabang (Filipines), Joselyn Brea (Veneçuela), Omar de la Cruz (República Dominicana), Pedro Rodríguez (Hongria) i també inclou a la Mònica Doria, que va néixer l’any 1999 a la Seu d’Urgell, però sempre ha competit amb la selecció d’Andorra a escala internacional.
Després de fer una valoració del que ha estat la novetat d’aquests Jocs en piragüisme, la modalitat del caiac cros, el reportatge afirmava que Doria reconeixia disposar de la nacionalitat espanyola. Una afirmació que, tant la federació com ella mateixa s’han encarregat de desmentir rotundament, explicant que ha estat un error de comprensió en la relació periodista-entrevistada. Segons les declaracions a les que ha pogut tenir accés l’Altaveu, Doria assenyalava que, tot i haver disposat del passaport espanyol de petita, va haver-hi un punt final en la seva relació amb Espanya. El longeu president de la Federació Andorrana de Canoa i Caiac, Josep Antoni Guerra, ja havia advertit que Doria “té dues llicències per competir, l’andorrana i l’espanyola, però als 18 anys va renunciar a la nacionalitat”.
Des de la federació es vol remarcar que Doria “mai ha participat per Espanya” en cap competició internacional, però el que sí que s’ha aconseguit és un acord per tenir la fitxa federativa homologada en els dos països, una condició permesa per la ICF (International Canoe Federation) sempre que les dues bandes es posin d’acord, tal com ha passat amb altres palistes com Laura Pellicer. D’aquesta manera, poden competir en tornejos com la Copa d’Espanya o altres campionats nacionals sense la necessitat de formar-ne part. La FACC també vol destacar, acollint-se a la norma 41 de la Carta Olímpica, que els esportistes han de competir amb la nacionalitat del país que estan representant.