Una desconnexió a la primera meitat condemna l’FC Andorra a Zamora

El conjunt local ha anotat dos gols consecutius que han posat les coses molt difícils als de Ferran Costa, que no han pogut lluir la seva millor versió (2-0)

La defensa de l'Andorra ha patit amb les incursions de Pito Camacho, Rufo i companyia. FCA

L’FC Andorra no ho tindrà tan fàcil. En una categoria com la Primera RFEF, els resultats a domicili no eren del més habitual, i aquesta vegada ha estat el Zamora qui ha trencat la ratxa per endossar-los una derrota (2-0). Els de Ferran Costa s’han vist superats durant la primera meitat, amb desconnexió inclosa en dos minuts que ha suposat els gols de Kike Márquez i Rufo. Tot i la revolució inicial amb els canvis al segon temps, els locals no s’han vist intimidats i fins i tot podrien haver-ne anotat més. Els tricolors queden tercers, a l’espera del que facin els rivals aquesta jornada.

No s’havia arribat encara al primer minut de joc que entre Manu Nieto i Luismi Redondo ja han posat a prova al porter local, Fermín Sobrón, amb una ocasió ben clara. El davanter cordovès ha emprès una jugada en solitari al contracop que ha permès a Redondo aprofitar-se d’un rebot i xutar creuat des d’una bona posició, però Sobrón ha pogut allunyar el perill en última instància.

Ha estat una declaració d’intencions dels dos equips, ja que el Zamora també ha avisat abans dels cinc minuts. Després d’una falta comesa per Morgado que li ha costat una amonestació molt matinera, els locals han centrat al punt de penal i Ramos ha rematat amb un cop de cap que ha marxat prop d’Oier.

Ferran Costa havia avisat sobre el perill ofensiu del Zamora.

Hi ha hagut uns minuts de treva després d’un inici intens, però el Zamora no estava disposat a abaixar el ritme de partit i ha sabut aprofitar l’embranzida. En un dels atacs locals pel costat dret, Rufo ha filtrat una passada excel·lent cap a Kike Márquez, a qui no li ha tremolat el peu per batre a Oier al 26’ i avançar als seus en el marcador.

La ‘badada’ de l’Andorra s’ha confirmat al següent minut. Una gran centrada de Campadabal des de la línia de fons, aquest cop més llunyana, l’ha rematat Rufo completament sol per creuar-li la pilota a Oier, que no ha pogut fer res per evitar el segon gol i deixava als tricolors ben tocats. Només una canonada de Molina podria haver servit pe escurçar distàncies abans del descans, però Sobrón ha pogut exhibir els seus reflexos en favor dels locals, que no s’han arrugat en cap moment.

La superioritat del Zamora s’ha diluït a la segona meitat davant un Andorra amb més empenta i predisposició per estrenar la porteria contrària. El primer a provar-ho ha estat un enyorat Álvaro Peña, que ha disparat alt al 49’. Els atacs tricolors han tingut continuació amb una gran jugada d’Álvaro Martín dins l’àrea on no ha pogut finalitzar bé, i Nieto també ha tingut l’oportunitat de revelar-se.

Cerdà, dels jugadors més actius en atac.

Ferran Costa ha fet un triple canvi sobre l’hora de partit donant entrada a Clemente, Erik Morán i Lauti, i ha esgotat les últimes dues substitucions poc més tard, amb el debut de Juanda Fuentes i Almpanis. Els nous han donat aire fresc, però ha estat el Zamora qui ha tingut les jugades més clares. Primer José Carlos ha fallat una rematada improvisada davant Oier, el porter irundarra ha aturat un remat picat de Castañeda i, la més clara de totes, Joel Priego ha enviat la pilota al pal en una cursa en solitari.

Els tricolors ho han intentat fins al final, amb incursions per les bandes de Cerdà, i fins i tot han reclamat un penal sobre Álvaro Peña que el col·legiat ha desestimat. Però, tot i el possible error de l'àrbitre, no ha estat el dia més encertat per als andorrans, que marxen de Zamora sense recompensa, són tercers momentàniament i s’enfrontaran al líder, la Cultural Lleonesa, la setmana vinent al Nacional.

FITXA TÈCNICA

Zamora CF (2): Fermín Sobrón; Campadabal, ‘Bolo’, José Carlos, Nieto; Ramos, Clavería (Gorjon, 74’), Kike Márquez; Rufo (Rivas, 74’), Tresaco (Joel Priego, 63’) i Pito Camacho (Castañeda, 74’). Entrenador: Juan Sabas

FC Andorra (0): Oier; Alende, Trigueros, Morgado (Clemente, 60’); Cerdà, Molina, Assane (Erik Morán, 60’), Álvaro Peña; Álvaro Martín (Juanda, 69’), Redondo (Almpanis, 69’) i Manu Nieto (Lauti, 60’). Entrenador: Ferran Costa

Gols: 1-0 Kike Márquez (26’), 2-0 Rufo (28’).

Targetes: L’àrbitre madrileny Bueno Prieto. Ha mostrat grogues a Morgado (4’) per part de l’Andorra. També a Campadabal (18’) per part del Zamora.

Incidències: Partit disputat davant 2.055 espectadors a l’estadi Ruta de la Plata de Zamora