A l’informe presentat es concreta que, en una situació socioeconòmica que és força incerta, el ciclisme ha crescut de forma exponencial i ha aconseguit seguir prosperant. La pandèmia, lluny d’haver tingut una afectació dolenta, l’ha impulsat encara més. Al text, de fet, es concreta que “Andorra està en el centre del desenvolupament”, referent a la indústria ciclista. Per tant, tenint en compte aquesta situació privilegiada, “s’ha d’assegurar d’oferir experiències de primer nivell a tot tipus de ciclistes”.
En aquest sentit, també es destaca que a Andorra viuen una gran quantitat de ciclistes professionals. Així ho faciliten les muntanyes, lloc ideal per a entrenar. Com a actiu turístic, per tant, es ressalta com a “molt valuós”. Concretament, per desestacionalitzar les estacions d’esquí, un dels objectius que s’ha plantejat darrerament a nivell nacional. A més, la capacitat de poder acollir esdeveniments internacionals també fa del Principat un lloc ideal per al ciclisme. “Això fa que s’hagi de tenir un important estoc de bicicletes, fet que l’ha convertit en un país punter pel que fa als índexs de comerç d’importació”, es remarca al text.
A nivell d’iniciatives per poder atreure aquest turista ciclista, a més dels esdeveniments, es destaca que Andorra compta amb molta varietat d’allotjaments adaptats, a més de guies “per a qui prioritza la seguretat”. El potencial d’innovació, un dels principals punts de l’estudi, s’assenyala com a “immens”. S’explica que “els actors públics i privats estan coordinats i són adaptables, per tant, digitalitzar alguns dels serveis i rutes no seria extremadament difícil”.
Com a conclusió, s’assenyala que Andorra podria “evolucionar i millorar les seves condicions per als negocis esportius i turístics al mateix temps”. Com ja s’havia explicat abans, el creixement de la indústria del turisme és una bona notícia per al Principat, “segur que contribuirà al seu posicionament com a centre d’esports, emprenedoria i innovació digital”.
Comentaris