L’esdeveniment comptarà amb dues proves. Dissabte 10, un eslàlom gegant; diumenge 11, un eslàlom. En total, amb 110 esquiadores provinents de 26 països diferents. Entre elles dues andorranes: Carla Mijares, al gegant, i Íria Medina, a l’eslàlom. I serà possible, també, gràcies a la col·laboració de 230 voluntaris. I, lògicament, amb l’equip de l’estació, que aquests dies està treballant al màxim per tenir en un estat òptim de l’Avet.
Les dues proves previstes tindran 110 esquiadores de 26 països, entre les quals dues andorranes: Carla Mijares i Íria Medina
No ha estat, però, una tasca senzilla, com ha destacat, via intervenció gravada, el responsable de l’operatiu, Santi López. “La pista està ara en una situació bona, malgrat que venim d’una temporada complicada per la manca de precipitacions generalitzada”, ha explicat. En canvi, “l’entrada d’una finestra d’aire fred” els darrers dies “ens ha permès produir el màxim de neu” Per això, considera que “amb els treballs pendents a realitzar, podem ser optimistes”.
El director general del comitè organitzador, David Hidalgo, ha volgut recordar que la decisió d’impulsar aquestes competicions es pren sempre “amb visió de país”, ja que es vol que “Andorra tingui el segell internacional i el ressò que aporta una Copa del Món”. Un esdeveniment que comportarà un important impacte mediàtic. En aquest sentit, ha posat en relleu que la darrera gran cita celebrada a l’estació, les finals de la Copa del Món, van generar l’equivalent a prop de 65 milions d’euros en publicitat. “No serà similar, però també molt important”, ha comentat.
També ha admès que el bon desenvolupament de l’esdeveniment serà clau perquè l’altre gran projecte que està en marxa arribi a bon port. “Això és un examen parcial. El final el tindrem a l’estiu, amb l’elecció de la seu dels Mundials del 2029”, ha apuntat. I és que, ha indicat Hidalgo, “ens juguem estar presents en la memòria d’aquells que encara estan indecisos”.
De fet, Patrick Toussaint, membre del consell de la Federació Internacional d’Esquí (FIS) ha explicat que “tot això ens ajuda; estem al circ blanc i és important”. Ara bé, també ha advertit que per aconseguir els Mundials cal encara picar molta pedra, més davant “dos rivals molts forts”. En aquest sentit, s’ha volgut mostrar “optimista però prudent” i ha indicat que, al seu entendre, tot està encara “al 50/50”.
L’acte ha comptat amb la presència del cònsol de Canillo, Jordi Alcobé, i del cap de Govern, Xavier Espot. Tots dos han volgut destacar la importància que per a Andorra suposa organitzar un esdeveniment d’aquest tipus. “Estar al costat d’altres noms d’estacions que han organitzat competicions és clau. Estem al mapa del món de les competicions internacionals amb la marca Andorra”, ha destacat el mandatari de la parròquia. Per la seva banda, el màxim responsable de l’executiu ha volgut defensar que la d’Andorra és “la millor opció” pels Mundials del 2029: “tenim cinc mesos per convèncer la FIS”.
Comentaris (1)