La primera a prendre la paraula ha estat la cònsol major de la Massana, que s’ha mostrat satisfeta perquè, després d’un any i mig treballant conjuntament amb la parròquia, arriba el moment de donar el tret de sortida als Campionats del Món UCI de BTT. “Vull felicitar a l’equip organitzatiu per la feina que s’ha fet amb els circuits a nivell logístic, però també per la seva passió des del primer dia”, ha destacat. Sansa ha afirmat que els hotelers i els establiments comercials de la Massana també s’hi han implicat, així com el cos de Bombers i la Creu Roja, de qui assenyala que “la seva coordinació és cabdal” per al desenvolupament de la cita mundialista.
S’espera que arribin uns 80.000 espectadors durant aquests dies, i es recomana que per pujar a l’estació de Pal Arinsal utilitzin el transport públic, doncs la carretera esdevé tallada des de Erts i també s’aconsella anar a peu de la Caubella a Fontanals. “Celebro que el comú hagi estat clau per acollir per segona vegada els Mundials. Això ens posiciona a Andorra com un destí internacional, i el fet que s’hagi repetit la mateixa seu genera confiança en l’organització”, ha remarcat Betim Budzaku, director general d’Andorra Turisme. Unes paraules compartides pel consultor de l’UCI, Simon Burney, que ha posat en relleu la qualitat de les instal·lacions i els circuits del Principat a l’hora d’acollir la Copa del Món.
Per la seva part, el director general i màxim responsable de l’esdeveniment, Josep Marticella, ha explicat que la relació amb l’UCI és “fantàstica i hi ha una col·laboració extrema” durant aquests dies. “Avui som 3.000 persones voltant per l’estació: corredors, mecànics, equips, agents de circulació, policies, esfera política...”, ha advertit, també agraint als patrocinadors i col·laboradors. “Un dels objectius principals d’aquests Mundials és assolir l’equilibri pressupostari”, ha afirmat sobre uns comptes que ronden els quatre milions d’euros, tot i que, tant l’impacte econòmic com el mediàtic dels campionats s’oficialitzaran el pròxim mes de setembre.
Això sí, Marticella assegura que “la venda d’entrades anticipades està molt per sobre d’anys anteriors”. El director ha detallat que “els primers qui les van comprar proveïen de destinacions com Austràlia i diferents països” i aquesta dinàmica no ha frenat fins el dia d’avui. Tot i que el descens estarà deslocalitzat, a la zona de Fontanals, s’espera entre 20 i 25.000 entrades venudes durant la setmana. També hi tindrà molta importància el temps, una qüestió que l’organització ja ha previst: “Tenim pla A, B, C... El centre de coordinació n’està al corrent, el servei de Meteo de Govern estarà cada dia amb nosaltres actualitzant les previsions, i el Josep Tomàs -meteoròleg oficial de la competició- també col·labora estretament amb l’equip. La suma d’aquests factors ens ha de permetre tenir solucions suficients”, finalitza Marticella.