Durant la conferència, Bonell ha exposat el compromís d’Andorra amb els objectius de desenvolupament sostenible 2030 en matèria de sostenibilitat en l’àmbit de l’esport. En aquest sentit, ha destacat les mesures mediambientals implementades en la celebració d’esdeveniments esportius, com la Copa del Món d’esquí alpí, amb plans de gestió de residus i de gestió sostenible de l’aigua, així com la formació feta als treballadors i als voluntaris d’aquests esdeveniments en matèria de gestió ambiental, accessibilitat i igualtat de gènere. “S’ha treballat de manera transversal no només per reduir l’impacte d’aquest tipus d’esdeveniments, sinó per convertir-los en referents de cara a altres esdeveniments de caràcter esportiu, cultural o de lleure”, ha assegurat Bonell.
La titular ministerial també ha relatat les mesures preses per les estacions d’esquí per reduir la petjada ecològica en la celebració en aquests grans esdeveniments esportius i l’aposta d’aquestes per la implementació de les energies renovables per aconseguir una major independència energètica. “La Candidatura als Campionats del Món d'Esquí Andorra 2029, que no va resultar guanyadora, ha servit de motor per a la implementació d’una sèrie de mesures a les estacions andorranes”, ha emfatitzat Bonell.
En el marc d’aquesta conferència, la ministra s’ha trobat amb la sotsdirectora general adjunta per les ciències humanes i socials de la UNESCO, Gabriela Ramos; la sotsdirectora general adjunta per a l’educació, Stefania Giannini; amb la directora d’igualtat de gènere de la UNESCO, Begoña Lasagabaster; i els ministres d’Esports de Xile –que presideix la Conferència ministerial–, Mònaco, San Marino, Itàlia, Gabon, Eslovàquia, Luxemburg, Estats Units, Canadà, Moçambic, Haití i Azerbaidjan.