L’Andorra perd a Oviedo i consuma el seu descens a Primera RFEF

Els de Ferran Costa han tornat a caure en la seva visita a Astúries i queden definitivament sense opcions per salvar la categoria (3-0)

El gol de l'Oviedo ha deixat les coses pràcticament impossibles per a l'Andorra.

Ja no caldrà fer més càlculs. Tot i la gran primera part dels de Ferran Costa, l’Andorra tampoc ha aconseguit vèncer al Reial Oviedo (3-0) i se suma a l'Alcorcón i el Vila-real B com a equips descendits. Ni s’hi han apropat els tricolors, en una penúltima jornada que no ha tingut l’emoció que es preveia, almenys pel que fa a aquest duel. Dos gols de Paulino de la Fuente i un de Masca a l’inici del segon temps han sentenciat un equip que, una vegada més, s’ha quedat sense anotar i ha caigut derrotat a domicili en la seva última visita de la temporada.

Seguint amb la dinàmica de les darreres jornades, Ferran Costa ha optat per un onze d’allò més tricolor, amb la novetat de la inclusió del més veterà de tots, Adri Vilanova, en el lloc de Pastor. L’Andorra ha entrat amb bon peu al partit, segur de si mateix dominant el joc, i amb la mirada posada a la porteria de l’Oviedo comandada per Leo Román, a qui Molina ja ha avisat ben aviat.

Ha estat un bon inici dels andorrans, que només s’han vist apurats en una centrada de Colombatto que Ratti ha tocat lleugerament perquè Masca no hi arribés. Però, en una jornada d’estar atent també als altres duels, al quart d’hora han rebut l’avís que Elady avançava l’Osca a Cartagonova i, per tant, descendia momentàniament a l’Andorra.

Tot i així, els de Costa havien de fer la seva feina i llavors esperar què els depararia la tarda del diumenge. L’Oviedo podria haver obert la llauna després d’una gran maniobra de Borja Sánchez, que s’ha girat molt bé dins l’àrea per acabar rematant sense trobar porteria. Després, a la mitja hora, una llegenda com Santi Cazorla s’ha retirat lesionat del terreny de joc.

Ferran Costa ha estat molt expressiu amb els seus des de la zona tècnica.

A l’Andorra li estava funcionant molt bé el pla de partit. Aconseguia trobar la profunditat al costat de Martí Vilà, amb Iván Gil posant-se per dins, i no sofria en excés les envestides locals. L’Oviedo només aprofitava per córrer al contracop, aprofitant que els tricolors estaven tots a camp contrari. Seoane ha tingut l’opció d’estrenar el marcador, però la seva falta ha picat amb la barrera, mentre que, abans del descans, Lobete ha provat un xut que marxava fregant el pal.

L’inici de la segona part ha estat l’estocada final perquè l’Andorra comencés a acomiadar-se de la categoria. Després d’una pilota llarga que ha provocat un malentès entre la defensa tricolor, el portuguès Masca ha aconseguit protegir la pilota i treure’s una canonada imparable per a Ratti. Un gol que ha canviat el guió de partit i que, afegint-lo als altres resultats, deixava les coses pràcticament sentenciades.

Els de Ferran Costa no s’han donat per vençuts i, des de l’orgull, han continuat insistint amb la possessió, controlant per moments a un equip que s’està jugant la promoció d’ascens. Però l’Oviedo s’ha encoratjat després del gol i ha començat a arribar amb més freqüència a l’àrea dels andorrans, amb De la Fuente i Alemao com a puntes de llança.

Avui Lobete no ha trobat situacions avantatjoses en cap dels dos costats.

Precisament De la Fuente ha aprofitat un rebot de la defensa de l’Andorra, que volia allunyar el perill, per fusellar a Ratti i marcar el segon gol al 74’. Amb aquest gol i tal com es desenvolupava la jornada, els asturians confirmaven la seva posició de play-off a un partit pel final. Karrikaburu ho seguia intentant, però estava massa sol. L’últim quart d’hora ha servit per donar minuts als menys habituals, amb l’entrada d’Albanis, Scheidler i Pombo, que s’afegien a un Álvaro Martín que havia estat el primer canvi.

Tots ells s’han pogut acomiadar de la categoria sobre el terreny de joc en un tram final sense massa emoció, amb l’Andorra més que tocat, Ratti posant un peu providencial abans que De la Fuente marqués el tercer, i un Carlos Tartiere que vibrava amb el seu equip. Però els locals han rebut la mala notícia del gol de l’Sporting. Tocarà jugar-s’ho tot el pròxim cap de setmana en una última jornada intranscendent pels de Ferran Costa, que tiraran de dignitat per no acabar com a colistes de la categoria.

Real Oviedo (3): Leo Román; Viti (Lucas, m. 84), Luengo, Dani Calvo, Pomares; Seoane, Colombatto; Masca (Dubasin, m. 65), Cazorla (Paulino, m. 29), Borja Sánchez (Sebas Moyano, m. 65); Alemao.

FC Andorra (0): Ratti; Petxa, Vilanova, Diego González, Martí Vilá; Jandro (Pombo, m. 79), Sergio Molina; Lobete, Bover (Álvaro Martín, m. 63), Iván Gil (Almpanis, m. 79); Karrikaburu (Scheidler, m. 79).

Àrbitre: Trujillo Suárez (comitè canari). Ha amonestat als locals Borja Sánchez (36’), Luengo (43’) i als visitants Petxa (33’), Iván Gil (44’).

Gols: 1-0, M. 46: Masca. 2-0, M. 74: Paulino de la Fuente. 3-0, M. 89: Paulino de la Fuente.

Incidències: Partit disputat a l'estadi Carlos Tartiere d'Oviedo davant 26.795 espectadors.