Andorra i Lugo es perdonen la vida i empaten a zero

Els de Ferran Costa no han sabut aprofitar les seves oportunitats en una segona meitat on han estat dominadors, amb el col·legiat anul·lant un gol als gallecs al minut 83 per fora de joc (0-0)

Morgado ha estat capital en l'eix de la defensa el dia que tornava a Lugo. FCA

L’FC Andorra s’enduu només un empat de la seva visita a Lugo (0-0) en un duel molt equilibrat i poc atractiu, en el que els dos equips han pogut obrir la llauna amb ocasions clares que no han sabut materialitzar. Els de Ferran Costa han estat superiors a l’inici del segon temps, però les errades en els últims metres, especialment en un xut de Manu Nieto quan es trobava gairebé sol, no han permès als tricolors sumar els tres punts i cauen fins al quart lloc, però es mantenen en posicions de play-off amb 11 punts.

Sabedor que seria un duel molt semblant al de la setmana passada, no pel temps sinó per les particularitats del rival, Ferran Costa ha fet un sol canvi en l’onze inicial per enfrontar-se al Lugo: Lauti per Almpanis per jugar amb dos davanters més purs. Ho havia deixat anar en la prèvia i el davanter uruguaià ha arrencat des del principi en el seu retorn a terres gallegues, complementant-se amb Manu Nieto en la punta d’atac, mentre que el juvenil Iván Rodríguez ha repetit titularitat.

El primer avís ha estat per part dels locals, amb un xut des de la frontal de Roger Martínez que ha rebotat en la defensa i s’ha enverinat cap a la porteria d’Oier, el guardià dels tricolors sota pals. Ochoa podria haver avançat al Lugo al primer quart d’hora quan ha marxat sol contra el porter, aprofitant una distracció d’Alende que ha hagut de corregir Trigueros de manera providencial.

Álvaro Martín ha estat dels primers en provar-ho.

Per part de l’Andorra ha estat Álvaro Martín el primer a posar a prova la porteria de Lavín amb un xut que ha sortit massa centrat. Han hagut d’estar molt atents els andorrans al joc directe del Lugo, que els estava exigint a l’esquena amb contracops constants. Els de Costa, en canvi, han sabut ser pacients obrint el camp i controlant la possessió durant una primera meitat on els locals s’han desgastat més.

L’Andorra ha apujat la intensitat a la segona meitat. Lauti ha pogut obrir la llauna amb l’esquena després d’un remat que ha marxat prop del segon pal. També Manu Nieto ha tingut una doble oportunitat bastant clara abans d’arribar a l’hora de partit, especialment en segona instància quan Peña li ha posat una molt bona centrada, però el seu xut ha marxat massa centrat, facilitant la feina a Lavín.

Com ja ve sent habitual, Costa ha volgut revolucionar el partit al segon temps.

Redondo, Arumí i Josep Cerdà han reforçat els tricolors a la recta final, en un moment en què els de Ferran Costa s’han activat i han assetjat la porteria contrària amb situacions clares de perill. No han sabut aprofitar-les, i el Lugo també s’ha bolcat en atac quan Erik Morán debutava amb la samarreta de l’Andorra. Els gallecs han sabut trobar porteria quan faltaven cinc minuts, en una acció de contracop on Perero ha anotat a plaer al segon pal, però el col·legiat ha assenyalat un fora de joc que ha salvat la vida als visitants. Tot i que, just després, els tricolors s’han despistat en una ocasió també molt clara dins l’àrea per marxar amb un punt de Lugo.

FERRAN COSTA: “DES DEL MINUT 1 DE BILBAO NO HEM ENCAIXAT FORA DE CASA”

L’entrenador de l’FC Andorra, Ferran Costa, ha estat autocrític però ha felicitat als jugadors per la labor defensiva: “Tenim situacions on progressem molt bé, però en les segones accions ens costa tenir aquesta continuïtat i solidesa. A l’entrada de la segona meitat hem tingut vint minuts molt bons, ens ha faltat allargar-ho, però tenim clar quin és el camí. L’empat no és que ens valgui per treure punts, nosaltres volem guanyar. Però la nostra realitat diu que hem jugat sis partits i quatre son fora de casa, però des del minut 1 de Bilbao no hem encaixat fora de casa”, ha resumit en roda de premsa.

Lugo (0): Lavín; Lizancos, J. Rodríguez, Erik, Nicholas (Zoilo, 65’); Yayo (Dani Vidal, 61’), Vaquero, Jorge (Lesme, 61’), Roger Martínez (Perero, 61’), Cabo i Ochoa (R. Hernández, 78’).

FC Andorra (0): Oier; Assane (Erik Morán, 79’), Alende, Trigueros, Morgado, Iván Rodríguez (Arumí, 67’); Molina, Álvaro Peña, Álvaro Martín (Redondo, 56’); Lauti (Cerdà, 67’) i Manu Nieto.

Gols: -

Targetes: L’àrbitre José Alberto Pardeiro Puente (Col·legi càntabre). Ha mostrat grogues a Álvaro Martín (22’), Álvaro Peña (41’) per part de l’FC Andorra. També a Jorge (48’), Roger Martínez (50’), Cabo (80’) per part del Lugo.

Incidències: Partit disputat a l’estadi Anxo Carro corresponent a la jornada 6 del grup I de la Primera RFEF.