Andorra i Cultural Lleonesa empaten en una recta final vibrant

Un gol de Lauti, al darrer minut, i un de Satrústegui, en el temps afegit, han decidit un duel entre dos dels candidats a l’ascens (1-1)

Luismi Redondo ha estat dels jugadors més destacats del partit. FCA

L’FC Andorra tancarà la jornada amb els mateixos punts de distància sobre la primera posició, que ostenta la Cultural Lleonesa, i que ha silenciat l’Estadi Nacional al temps afegit amb un gol de Satrústegui (1-1). Els de Ferran Costa, superiors en gran part del duel, han vist com ‘Lauti’ els avançava en el marcador a l’últim minut reglamentari, però una diana del defensor lleonès, que ha aprofitat diversos rebots, ha deixat la igualada en el marcador.

Ferran Costa ha fet algunes modificacions en l’onze titular per enfrontar-se al líder, una Cultural Lleonesa que arribava al Nacional sent l’únic equip imbatut de la categoria. El capità Nico Ratti, lluint el braçalet rosa, tornava a la porteria en el lloc d’Oier. A la línia defensiva, el juvenil Iván Rodríguez ha format al lateral esquerre, amb Clemente ja recuperat a l’altre costat, mentre que Erik Morán s’ha estrenat al mig del camp. A dalt, Josep Cerdà i Luismi tornaven a ser els acompanyants de Manu Nieto.

La sacada inicial ha estat una declaració d’intencions de l’FC Andorra, que ha tingut la primera ocasió als dos minuts en una rematada amb el cap massa forçada de Nieto. El davanter andalús ha sortit afamat de gol i, en dos contracops inesperats, ho ha tornat a provar amb un parell de xuts llunyans que han marxat prop de la porteria de l’extricolor Miguel Bañuz.

Costa ha estat actiu des de la banqueta.

Els de Costa han estat encertats pressionant la sortida de la ‘Cultu’, amb moltes dificultats per sortir jugant, que ha deixat que l’Andorra portés la iniciativa. Els lleonesos només han mostrat perill quan s’han beneficiat d’alguna pèrdua local, o de la pilota aturada. Primer Satrústegui ha obligat a Ratti a reaccionar sota pals quan ha rematat sol en un córner, i després ha estat Barri qui l’ha posat a prova amb una estirada aprofitant una pèrdua de Morán.

Però amb el pas dels minuts, els de Raúl Llona han començat a mostrar-se més còmodes. Fins i tot han pogut assentar-se sobre el camp contrari a la recta final de la primera meitat, quan els tricolors han hagut de refusar vàries situacions compromeses per marxar amb la igualada al descans. Ratti ha protagonitzat la primera ocasió del segon temps, amb un Andorra cada cop més bolcat sobre l’últim terç, que podria haver-se avançat després d’una bona centrada de Molina que ha sorprès a Luismi dins l’àrea petita.

Manu Nieto ha intentat trobar el gol de totes les maneres.

Álvaro Martín i Almpanis han estat les primeres substitucions per donar descans a un erràtic Morán i Josep Cerdà, amb les piles ja en hores baixes.  El mitjapunta madrileny no ha tardat a provar un xut desafortunat des de la frontal. Nieto tampoc s’ha guardat res, i ha elaborat una gran jugada individual en solitari abans que entrés el seu relleu, ‘Lauti’ de León, per refrescar l’atac en l’últim quart d’hora. Llona també ha donat entrada a Presa, Bicho i Escobar per als últims minuts.

Els tricolors ho han provat a la desesperada a la recta final, amb Berto i Arumí com a últimes bales, i han tingut una última oportunitat. Llavors ha estat quan han arribat els dos gols, gairebé calcats. En dues jugades a pilota aturada, els rebots han beneficiat als dos conjunts. Lauti ha aprofitat un córner per estrenar el marcador a l’últim minut reglamentari, però quan ningú s’ho esperava, la 'Cultu' ha posat la igualada mitjançant un remat de Satrustegui que ha deixat completament gelat el Nacional. Els tricolors han protestat l’acció entenent que s’ha servit des d’una posició completament diferent, però ja no hi ha hagut res a fer.

COSTA: “EL SEU GOL VE D’UNA ACCIÓ QUE NO S’HAURIA D’HAVER DONAT”

El tècnic de l’FC Andorra s’ha mostrat molest per l’últim gol en roda de premsa, i ha lamentat que no puguin endur-se els tres punts per l’errada arbitral: “Penso que és una acció que no s’hauria d’haver donat. Clarament, la posició des de la que treuen no és la mateixa que des d’on surt la pilota. S’aprofiten d’aquesta situació, i en una acció que durant tot el partit s’havia xiulat com a falta, acaba en el córner i l’empat”, ha remarcat.

FITXA TÈCNICA

FC Andorra (1): Ratti; Clemente, Alende, Morgado, Iván Rodríguez (Arumí, 87’); Molina, Morán (Álvaro Martín, 65’), Álvaro Peña; Luismi (Berto, 87’), Cerdà (Almpanis, 65’) i Manu Nieto (Lauti, 73’). Entrenador: Ferran Costa

Cultural Lleonesa (1): Bañuz; Víctor García, Satrústegui, Fornós, Martínez; Álvaro Martínez, Maestre (Alba, 90+1’), Barri (Presa, 68’); Chacón (Bicho, 77’), Artola i Manu Justo (Escobar, 68’). Entrenador: Raúl Llona

Gols: 1-0 Lauti (90’), 1-1 Satrústegui (90+3’).

Targetes: L’àrbitre Francisco José Ortega Herrera (Col·legi valencià). Ha ensenyat grogues  a Luismi (44’), Josep Cerdà (57’), Iván Rodríguez (85’) per part de l’FC Andorra. També a Satrústegui (37’), Artola (81’) per part de la Cultural.

Incidències: Partit disputat davant 1.220 espectadors a l’Estadi Nacional d’Andorra la Vella.