De fet, lamenten que malgrat les paraules de la ministra, i el compromís d’explicar-los fil per randa el disseny i el funcionament previst de tot el dispositiu, aquesta trobada no s’hagués concretat. Ha estat just transcendir oficialment, via BOPA, que les obres d’adequació dels espais ja estan adjudicades -a Construccions Pujal per més d’1,2 milions d’euros- que el SAAS ha enviat una carta a la comunitat de propietaris del Ròdol per tal que es pugui concretar una data en què, en el marc d’una reunió, s’exposarà als veïns que ho vulguin tot el projecte.
Serà llavors que s’acabarà de veure les posicions de tots plegats. D’entrada, i més enllà de la representació de Crèdit Andorrà, que llogant com lloga els espais no té res en contra del projecte, els principals representants dels veïns particulars recorden que “quan vam adquirir els habitatges, no estava previst en que una part dels nostres espais comuns s’haurien de compartir amb el centre de salut mental de tot un país”. Alhora, “nosaltres no som els que hem de integrar a pacients de salut mental. En tot cas seran els sanitaris, però no la comunitat de veïns que no tenim res a veure amb el tema”.
Per tot plegat, indiquen les fonts, “no estem d’acord en compartir espais comuns amb el servei de salut mental del SAAS”. Ara cal veure la concreció del projecte i a quin nivell cal fer aquesta compartició. I si tindria molta repercussió o no. Perquè aparentment també hi hauria un accés directe que possibilitaria que almenys una part dels futurs usuaris del centre no hagin de compartir espais comunitaris.