D’aquesta manera ha reaccionat el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) a les no poques queixes de familiars i usuaris, de pacients, que consideren que amb el canvi de sistema es fa molt complex contractar el servei de televisió perquè el sistema preferent per fer-ho és a través d’un QR i no són pocs els pacients que no disposen ni de la tecnologia i de la intuïció digital per dur a terme el procés.
Moltes de les persones que s’han queixat -i el SAAS és conscient de les queixes, com ho són els sanitaris que reben consultes d’usuaris- són persones grans o familiars d’aquests que recorden que hi ha molta gent que no disposen d’un telèfon mòbil intel·ligent que permeti llegir un codi QR. Tampoc no és evident, han recordat les fonts, que l’usuari pugui manejar-se amb facilitat a través d’una pàgina web.
El servei de televisió havia quedat obsolet, les pantalles en moltes ocasions no funcionaven o ho feien de manera deficient, i s’han canviat les de tot el recinte hospitalari. La contrapartida és que també s’ha modificat el sistema de contractació i això està generant algunes anomalies o dificultats en alguns dels usuaris.