Aquest canvi s’ha impulsat a demanda del sector, i més concretament a proposta de l’Associació d’Empreses d’Electricitat, Lampisteria i Climatització d’Andorra (Adelca), per tal de garantir la disponibilitat de professionals capacitats per executar aquest tipus d’instal·lacions i la qualitat d’aquests sistemes de producció d’energia fotovoltaica. Així, aquest nou carnet se suma al que fins ara ja s’anava entregant i que té un abast més ampli, ja que també inclou sistemes de producció d'energia elèctrica i calor, així com sistemes d’estalvi i millora energètica.
La modificació s’impulsa també tenint en compte que el context i el mateix sistema energètic evoluciona constantment, que cada cop hi ha una major presència d’unes energies renovables que guanyen pes en la producció nacional del país, i que l’energia elèctrica esdevé un vector del canvi per complir amb els objectius de transició energètica establerts a la llei d’impuls de la transició energètica i del canvi climàtic. Per això resulta important mantenir actualitzat el text i les necessitats formatives dels diferents professionals, així com les formacions que se’n derivin.
Des de l’aplicació del reglament el 2020 s’ha afavorit l’aclariment i l’homogeneïtzació de criteris tècnics que han de disposar els professionals per obtenir la capacitació professional a través de l’aprovació i la publicació dels requisits de les formacions i de les proves d’avaluació pertinents per a la seva obtenció.
Comentaris