Aleix Vidal és un eminent traumatòleg especialista en lesions derivades d’accidents d’esquí. De fet, de jove, aquest metge apuntava bones maneres com a esquiador. Després, la seva activitat mèdica ha anat molt lligada a la seva principal passió esportiva. De fet, Vidal, del qual entre el col·lectiu mèdic del Principat hi ha molt bones referències, atén en clíniques a Baqueira-Beret i a Boí-Taüll. La seva activitat principal, però, se centre a la Teknon de Barcelona. De fet, segons fonts mèdiques del Principat, el centre que munta a Escaldes, molt a prop de l’hospital i que requereix una inversió de més d’un milió d’euros, estarà basat en el seu equip del prestigiós centre barceloní.
Si no canvien les coses, alguns dels principals metges vinculats a l’esport del país, com Bernat Escoda i Carme Mombiedro, també participaran del projecte. La fórmula sota la qual atendran a la clínica del doctor Vidal està encara per definir. Com queda per definir la col·laboració de traumatòlegs del SAAS com Santiago Raggio, que també es podria afegir al ‘projecte Vidal’. Fonts hospitalàries han assegurat que la direcció del SAAS té la voluntat de compartir professionals. Cal, però, buscar l’aixopluc legal per fer-ho. Sobretot en l’àmbit de la traumatologia, la col·laboració pot ser molt interessant per al SAAS vist la davallada d’efectius que patirà en breu amb la marxa del cap de servei, Josep Maria Muñoz, i la sortida d’Ignacio Torrero.
Malgrat que els impulsors de la nova clínica no preveuen participar de la sanitat pública, els rectors d’aquestes no descarten poder arribar a finançar alguna tècnica concreta
Aleix Vidal hauria ja contactat amb l’hospital per poder arribar a acords, per exemple, per l’ús dels quiròfans del centre de Meritxell. La clínica privada -que farà medicina preventiva i també intervenció una vegada ja s’hagi produït una lesió o hi hagi una dolença- disposarà d’un potent quiròfan, però sols per a cirurgia menor, segons les fonts mèdiques consultades. Per a cirurgia major que requereixi a més ingrés caldria anar a l’hospital. I és aquí i per això que es mantenen converses. El SAAS, més enllà de compartir professionals deixant molt clars els paràmetres per no crear confusions entre els pacients, els usuaris, també està interessat en compartir coneixements. De fet, a això també s’hi avindria l’equip de Vidal. Podria entrar aquí en joc la Universitat d’Andorra.
I malgrat que la voluntat dels impulsors del nou centre mèdic és no participar de la sanitat pública per no suposar una despesa extra, fonts properes al SAAS reconeixen que no es pot descartar que es treballi per tal que algunes tècniques molt específiques però que poden ser de molt interès per al país i que l’equip de Vidal dur a terme puguin acabar convencionades per la CASS. Tot això, però, està en fase d’estudi i encara hi ha marge de temps per arribar a acords. Fins la propera primavera, a tot estirar, el nou centre traumatològic i mèdic vinculat a l’esport no obriria portes.