El Mandarin va obrir portes l’any 2010. Es tracta d’un establiment de gran luxe, en plena artèria comercial barcelonina, amb 120 habitacions dissenyades per la prestigiosa interiorista Patricia Urquiola. Altres serveis inclouen una piscina descoberta a la terrassa i una de coberta així com una zona d’aigües termals.
L’import exacte de l’operació no ha estat revelat i, de fet, es vol mantenir en la confidencialitat. Alguns mitjans espanyols, però, apunten un ventall d’entre 200 i 240 milions d’euros. La transacció inclouria tant el valor econòmic de l’immoble -el ‘equity’ en termes financers- com el deute associat, que estava en mans del fons Farallon. La venda comporta el mateix hotel, però també la seva explotació i la dels locals comercials adjacents, segons la nota de premsa que hauria fet pública Reig Capital Group.
La mateixa societat indica que l’operació suposa “culminar l’estratègia de desinversió” en el sector. El Mandarin era, de fet, l’únic hotel que restava per vendre. L’establiment havia passat per moments molt complicats, amb importants pèrdues, arran de la pandèmia. Segons Reig, però, la situació es va començar a revertir el 2022. Llavors, asseguren, ja es va aconseguir un benefici de 9,5 milions, xifra que esperaven que assolís els 12 a partir del 2025. Aquestes expectatives eren un dels punts forts que s’haurien utilitzat en les negociacions.
En l’operació hauria participat la consultora immobiliària JLL. El director gerent sènior d’hotels d’aquesta empresa, Patrick Saade ha volgut destacar que “el Mandarin Oriental Barcelona és un dels actius més luxosos de la ciutat, amb una ubicació immillorable i una marca excepcional”. Reig també hauria comptat amb l’assessorament de Baker & McKenzie, Andersen i KPMG.
The Olaya Group és un fons de l’Aràbia Saudita que no és pas nou en el sector hoteler. De fet, ja posseeix el 50% del Ritz de Madrid, compartida amb Mandarin Oriental. Per tant, s’espera que l’establiment barceloní mantingui la mateixa explotació.
Comentaris (27)