Que la societat no concorreria al concurs era un acord més o menys pres per tot el consell d'administració que aquest dilluns es va acabar de consumar, però segons fonts coneixedores del procés Espot hauria tramès aquest mateix dimarts a la corporació de la capital amb una altra missiva, en cap cas estava al corrent, com a president de la societat, que calgués enviar un escrit al comú d’Andorra la Vella com a principal convocant del procés i encara menys, segons les fonts consultades, amb el to que mostrava el text, advertint de possibles accions legals en el cas que mai s’adjudiqués el projecte.
Certament, segons que ha pogut saber l’Altaveu, la missiva en què es deixava clar a la corporació de la capital que Doppelmayr no concorreria al concurs i que s’alertava de les conseqüències que podia tenir l’adjudicació de la construcció d’un eventual telefèric no la signava el president de la societat sinó el director de la companyia, l’enginyer David Esteve. Justament, Espot hauria tramès un escrit a Esteve per indicar-li que vist que aquella carta havia estat enviada no només sense el seu consentiment sinó fins i tot sense el seu coneixement, li exigeix que faci els passos escaients per donar-lo de baixa com a president de la societat reservant-se qualsevol acció legal en cas que el seu mandat no es dugui a terme o que la missiva enviada al comú de la capital l pugui generar algun problema.
Amb tot, la renúncia a la presidència d’Espot, han indicat les fonts, visualitza un trencament, almenys quant a les formes, dins la societat -de la qual l'ex-cònsol d'Ordino en continuarà sent el màxim accionista- i suposadament, confirmaria tibantors que vindrien de la matriu austríaca. En aquest sentit, es considera que Doppelmayr té clients prou potents al Principat als quals podria no interessar-los en aquest moment que es tiri endavant el projecte del telefèric a Carroi i d’aquí la posició tan radical del fabricant de ginys. La crispació, segons algunes fonts, puja de to i amenaça de convertir-se en un dels serials de l'estiu andorrà.
La societat
Doppelmayr SA està constituïda com a societat andorrana des del 1997. I manté els tres socis fundadors: Ventura Espot ostentava fins ara la presidència de la societat amb 335 de les 500 participacions amb què està dividida l’empresa. Doppelmayr France ostenta 160 accions (i tindria com un dels seus homes forts Alain Croses, que és qui ha estat treballant més profundament sobre el projecte de telefèric a Carroi) i cinc accions estan formalment en mans de Michael Doppelmayr. La societat andorrana, establerta a Encamp, és alhora l’administradora única d’una segona societat denominada Doppelmayr Arrendaments d’Equips de Muntanya.