El banc ha fet públics aquests dilluns els seus resultats, que se salden amb un increment dels beneficis del 12%. Dels 51,4 amb què es va tancar el 2023, s’ha saltat a 57,7. “Aquest increment reflecteix la solidesa del model de negoci de MoraBanc, que continua apostant per la digitalització, l’expansió internacional i la innovació financera”, es posa en relleu, a la vegada que es recorda que aquests comptes han de ser validats en la junta general d’accionistes que se celebrarà el 30 d’abril.
Així, MoraBanc tanca el 2024 amb un “fort creixement i consolidació als mercats internacionals, especialment l’espanyol”. A aquest país, cal recordar, es va tancar l’adquisició de Tressis, una societat de valors que ha estat clau en l’increment dels recursos gestionats; la meitat, ja a l’estranger. En total, han crescut un 67% i arriben als 18.436 milions.

Aquests resultats es reflecteixen en una millora dels indicadors financers. La rendibilitat sobre recursos propis (ROE) ha pujat del 14,17% al 15,04% i la ROTE ja arriba al 17,27%. S’assoleix una ràtio de solvència del 19,47% i una de liquiditat que supera el 300% (301,23%), fet que “mostra la capacitat de MoraBanc per operar amb un balanç robust i afrontar amb garanties els reptes del mercat”.
Pel que fa a la inversió creditícia, aquesta creix un 4%. Se situa ja en 1.509 milions i “consolida una cartera de qualitat”. La ràtio de morositat baixa fins al 2,33%. Això, es destaca, “referma el compromís del grup amb el finançament de projectes personals i empresarials”.
Els responsables de MoraBanc han mostrat la seva satisfacció amb el resultat assolit. Així, el seu president, Joan Maria Nin, destaca que “el creixement referma la nostra visió a llarg termini i la capacitat d’adaptació a un entorn global complex”. Al seu entendre, “hem aconseguit enfortir la nostra posició sense perdre de vista els nostres valors: solidesa, prudència i un ferm compromís amb els nostres clients”. Per la seva banda, el CEO, Lluís Alsina, considera que “els resultats reflecteixen una estratègia clara i ben executada” i posa en relleu que “la incorporació de Tressis i l’adquisició del Banc Europeu de Finances són fites clau que ens permetran ampliar la nostra proposta de valor i reforçar la nostra presència a Espanya”.

Sobre aquesta darrera operació, l’entitat destaca que hi ha un acord tancat per comprar el 100% de l’entitat a Unicaja. Un cop es tanqui la transacció, a l’espera del vistiplau dels reguladors, això suposarà l’entrada del grup en el mercat bancari espanyol com a banc.
Des de MoraBanc s’ha volgut destacar, a més, que el bon resultat d’aquest 2024 no és pas flor d’un dia. Al contrari, segueix la tendència dels darrers anys, on s’ha mantingut “un creixement sostingut. Des del 2020, els actius sota gestió s’han incrementat un 129% i el benefici, un 92%.
Comentaris (3)