L’operació estava acordada des de la passada primavera. Per tirar-la endavant, però, calia que arribés l’autorització de les autoritats reguladores espanyoles i andorranes. Un cop s’ha tingut, MoraBanc ha pogut formalitzar tot i, per tant, es converteix en el propietari del paquet d’accions majoritari de la societat de valors.
I això implica un salt important en el volum de recursos gestionats. Aquest arriba ja a 18.000 milions d’euros, dels quals 8.000 al Principat i la resta, a l’estranger. Com ha explicat el CEO del grup bancari, Lluís Alsina, “’l’adquisició de Tressis suposa un pas ferm en la voluntat del grup de créixer a Espanya, després de crear MoraWealth el 2020 i a l'espera de l'aprovació per part dels reguladors de la compra del Banc Europeu de Finances".
Amb Tresssis, el grup passa a gestionar 7.500 milions d’euros en actius al mercat espanyol. S’assegura que “el ràpid creixement ha estat possible gràcies als excel·lents resultats financers dels últims anys i a un alt nivell de solvència”.
Un cop formalitzada l’operació, també s’han tirat endavant canvis en l’estructura de govern de la societat de valors. Així, Joan Maria Nin es converteix en el president del nou consell d’administració, al qual hi entren Lluís Alsina, Marc Mora, Francesc Xavier Maymó, Rita Estévez i Rosa Bruguera.
Segons el comunicat, Tressis és una de les societats de valors més reconegudes d’Espanya. Fundada l’any 2000 gestiona un patrimoni de clients de més de 6.800 milions d’euros -amb dades de desembre del 2023) i està present en 14 ciutats espanyoles. MoraBanc valora el model de negoci actual i s’anticipa que no variarà. Així, es mantindrà l’equip directiu actual amb José Miguel Maté, conseller delegat.