La qüestió es va apuntar durant la reunió que dijous van mantenir diversos agents socioeconòmics tot avaluant mesures i accions en vista a la propera temporada d’hivern. Els propietaris d’immobles estan a l’expectativa del que pugui passar. La mesura la demanen aquelles persones que o bé a títol personal o bé en nom d’una societat exploten un establiment hoteler que tenen arrendat.
Els propietaris d’immobles estan a l’expectativa del que pugui passar; l’administració recorda que la situació no és la mateixa que durant el confinament, que la tardor mai no té el comportament ocupacional de l’estiu o l’hivern i que, pel moment, la decisió d’operar o no és de cada explotador
Com va passar durant el confinament, voldrien que se’ls exemptés d’haver pagar la renda si no poden obrir. La qüestió és probable que es debati, però diverses fonts properes a l’administració han recordat que la situació no és la mateixa, que la tardor mai no té el comportament ocupacional de l’estiu o l’hivern i que, pel moment, la decisió d’operar o no operar és de cada explotador, no pas d’una causa de força major, per dir-ho així.
En paral·lel a la demanda dels explotadors d’hotels, responsables de negocis d’apartaments d’ús turístic han recordat que qualsevol mesura que s’adopti en relació als establiments hotelers ha de ser equivalent, equitativa, traslladable, també al seu sector per tal de no crear un greuge i, en conseqüència, no provocar una mena de competència deslleial i que els podria causar un perjudici molt elevat.
De fet, ja en la primera onada de lleis òmnibus els explotadors d’apartaments turístics van lamentar no poder-se acollir a la carència de lloguers per les condicions fixades en la normativa, atès que molts dels operadors d’aquest sector no tenen pas arrendades unitats immobiliàries senceres sinó habitatges concrets dins d’una unitat.
Comentaris (2)