Espic, que és la denominació comercial de la societat Andorrana de Serveis d’Atenció al Client (ANSEAC), va estar ubicada inicialment a l’edifici dels Arcs de la Massana i ara comparteix formalment aquesta localització amb la que havia tingut Avatel quan, participada per Andorra Telecom, estava implantada a Encamp. Un altre servei que durant molts anys va controlar l’operadora andorrana, el 111, que és, per dir-ho així, la guia telefònica parlada, ja fa un temps que està en mans d’Espic.
El director general d’Andorra Telecom, Jordi Nadal, va comunicar fa uns dos mesos als treballadors del 115 que aquest servei s’externalitzaria, segons que ha sabut ara l’Altaveu. Els treballadors i treballadores de l’esmentat servei estan “vivint una angoixa constant ja que el grau d’incertesa del que passarà amb aquests professionals és important”, indiquen fonts consultades i coneixedores d’un servei integrat per onze persones “que fa molts anys que treballem a Andorra Telecom els més antics porten divuit anys”.
El personal “sembla que és un número i prou, i no es valora el rendiment i esforç d’una persona després de tants anys treballant per Andorra Telecom. És una situació greu que el personal està vivint sense cap mena de suport sindical”
Nadal, haurien assegurat les fonts, ha confirmat que hi haurà externalització però “no diu què passarà amb el servei fins passades les eleccions”. El servei 115 és molt polivalent. Pot atendre des d’una incidència tècnica fins a una reclamació per una qüestió contractual. Des de temes de factures fins a campanyes comercials o enquestes de satisfacció. Els onze treballadors estan “desesperats perquè no es garanteix una reubicació dins d’Andorra Telecom”. La direcció general hauria deixat clar que “no crearan llocs nous de treballs” i tampoc s’estan obrint edictes per tal que els actuals treballadors del 115 puguin passar a d’altres departaments de la casa.
Segons persones properes al servei, el personal “sembla que és un número i prou, i no es valora el rendiment i esforç d’una persona després de tants anys treballant per Andorra Telecom. És una situació greu que el personal està vivint sense cap mena de suport sindical”. Entre el personal del 115 hi ha persones de casuístiques personals molt diferents i que ara, davant la incertesa, estan “lligades de mans i de peus ja que no es diu si seran acomiadats, si seran reubicats, si se’ls mantindran les mateixes condicions de què han gaudit fins ara…” Nadal hauria considerat que l’externalització és un fet “obvi” ja que “com a soci que Andorra Telecom és d’Espic no és molt ètic que el ‘call center’ no estigui en aquella empresa”.
No obstant, les fonts indiquen que el director general d’Andorra Telecom sempre hauria defensat que l’externalització del 115 faria caure en picat la qualitat del mateix. Alhora, mai ha estat del tot clar l’interès que hi ha darrera d’ANSEAC, la societat participada a parts iguals per Andorra Telecom i Avant Telecom. Encara avui, segons el registre andorrà de societats, dita companyia que gestiona no només Espic a Andorra sinó, des del novembre passat, Espic Hispania amb seu a Madrid, té com a president l’exsecretari d’Estat de Diversificació Econòmica i consultor econòmic Josep Maria Missé.
Altres representants de dita societat són, pel cantó andorrà, l’advocat Oriol Giró i la consultora en innovació i actualment presidenta de l’AREB Sílvia Cunill. Representant la firma espanyola, en el consell d’administració hi ha situats Víctor Manel Rodríguez, qui al seu dia va ser el màxim responsable de Cable Mútua a Sant Julià i que durant molt temps va residir a Encamp, José Ignacio Aguirre, que va ser al seu dia el factòtum d’Avatel, i els també representants d’Avant Telecom Jorge Gómez i Ainhoa Méndez.
Comentaris (44)