Preguntat sobre l’anunci fet per Crèdit, Espot ha indicat que “tot el que reverteix en una major fortalesa i resiliència del sector bancari és una bona notícia”. De fet, ha apuntat que tant aquest com el ja en marxa entre MoraBanc i BancSabadell es veien a venir. “Sabíem que tard o d’hora hi hauria un procés de concentració per poder complir els requisits internacionals, que cada cop són més importants”, ha apuntat.
No ha negat, però, una preocupació: que l’operació pugui tenir efectes en forma de pèrdua de llocs de treball. Tot i això, ha avançat que “estarem atents per minimitzar les conseqüències indesitjables”. A banda, s’ha mostrat convençut que “tant Crèdit com MoraBanc, que sempre han tingut una especial sensibilitat pel país, ho tindran en consideració”.
Per això, s’ha mostrat tranquil per com es pugui desenvolupar tot. “Estic convençut que les conseqüències socials que es puguin derivar seran limitades”, ha comentat el mandatari demòcrata.
Un altre aspecte positiu de l’operació que ha posat sobre la taula Espot és el fet que permetrà que l’Estat incrementi els, fins ara, escassos diners que ha percebut per la venda, en el seu dia, de Vall Banc -sorgida de la reconversió de l’antiga Banca Privada d’Andorra (BPA)- al fons JC Flowers. En el contracte hi figurava un pagament en funció de la possible venda futura de l’entitat i, ara, aquest s’haurà de produir.
Tot i això, ha revelat que hi ha “petites divergències” amb la societat nord-americana que, però, confia que es podran reconduir. “Estic segur que ens posarem d’acord”, ha indicat, tot recordant que els diners aniran a l’Agència de Resolucio d’Entitats Bancàries (AREB). Amb aquests fons, l’organisme podrà afrontar el retorn del préstec que, en el seu dia, li va fer l’executiu per poder afrontar els costos del procés de resolució de BPA i, en especial, les elevades despeses que es van pagar a l’auditoria Price Waterhouse Cooper’s.