Els empresaris consideren que el cost del ‘roaming’ és un fre per a la digitalització del comerç

A banda de potenciar les botigues en línia, el repte de fer créixer la qualitat i que Andorra sigui capaç d’atreure marques de luxe són altres de les qüestions que el sector comercial troba vitals

Comentaris

La moderadora de la taula amb els tres ponents: Pallàs, Palmitjavila i Armengod.
La moderadora de la taula amb els tres ponents: Pallàs, Palmitjavila i Armengod. CEA

Si la digitalització del comerç, és a dir, l’aposta decidida per les botigues en línia, ha de ser un dels reptes de present i de futur immediat del teixit empresarial del Principat, el cost que suposa el ‘roaming’ per als visitants al país és un autèntic maldecap. Aquesta és una de les conclusions que es poden fer de la primera taula rodona del cicle ‘El futur a debat’, la dedicada al sector del comerç. A banda de potenciar el comerç electrònic, el repte de fer créixer la qualitat i que Andorra sigui capaç d’atreure marques de luxe són altres de les qüestions que el sector comercial troba vitals.

El director general de Viladomat Esports, Francesc Pallàs, la consellera delegada del Grup Quars, Cristina Palmitjavila, i el director de Grans Magatzems Pyrénées, Ivan Armengod, han estat els protagonistes d’aquesta primera sessió del cicle que organitza la Confederació Empresarial Andorrana (CEA)  en col·laboració amb BancSabadell d’Andorra i que ha tingut en la digitalització un dels seus punts principals.

El director general de Viladomat Esports, Francesc Pallàs, la consellera delegada del Grup Quars, Cristina Palmitjavila, i el director de Grans Magatzems Pyrénées, Ivan Armengod, han estat els protagonistes de la primera taula rodona del cicle organitzat per la CEA ‘El futur a debat’ 

En aquest sentit, els tres participants han coincidit en la necessitat de veure el negoci ‘on-line’ i la botiga física com una mateixa cosa i de la necessitat de ser capaços de produir sinèrgies entre les dues modalitats: “Les persones entren a la botiga amb el mòbil a la mà i interactuant amb l’establiment”, ha explicat Palmitjavila. Pallàs ha apostat per convertir “la botiga en una web física, que doni tot el servei i la informació que dóna l’on-line i que a més, transmeti la passió del comerciant per allò que fa i pel producte que ven”. Armengod, per la seva banda, ha reclamat un canvi radical en les tarifes d’itinerància de dades que s’apliquen als turistes, perquè avui per avui constitueixen un fre a la digitalització del comerç.

L’atracció de les marques de luxe i l’aposta per la qualitat ha estat un altre dels eixos de la conversa. Tot i reconèixer que no és una tasca senzilla, Palmitjavila ha afirmat que “disposar de determinades zones del país on es puguin instal·lar aquestes marques seria un pas important” perquè “les marques de prestigi el que busquen és un entorn qualitatiu”.

Els tres representants del comerç han fet una bona valoració de la temporada d’estiu, especialment tenint en compte que es partia d’unes perspectives molt dolentes després del confinament a causa de la pandèmia del SARS-CoV-2. En aquest sentit, Pallàs ha destacat que “Andorra va aconseguir donar una imatge de país segur i de bona gestió de la crisi sanitària” i que això ha contribuït a poder mantenir una certa afluència de turistes, especialment de proximitat.

Tots tres representants s’han mostrat partidaris de dur a terme algun tipus d’acció de cara a la temporada d’hivern per refermar aquesta bona imatge d’Andorra com a país segur des d’un punt de vista sanitari; i fins i tot Pallàs s’ha mostrat partidari de fer tests ràpids -en cas que fos logísticament possible- a tots els visitants a l’hora d’accedir al país.

Comentaris (2)

Trending